Η Reggeborgh συζητά την πώληση του 30% που κατέχει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η Reggeborgh συζητά την πώληση του 30% που κατέχει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Πληροφορίες που φέρουν τoν Ολλανδικό όμιλο Reggenborgh Invest να βρίσκεται σε συζητήσεις για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής του στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κάνουν τον κύκλο της αγοράς, με την πλευρά των Ολλανδών που δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει, να μην έχει σχολιάσει επίσημα μέχρι αυτή την ώρα τις σχετικές εξελίξεις.

Οι πληροφορίες ωστόσο φαίνεται ότι έχουν βάση, καθώς επιμένουν ότι η Reggeborgh που αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 30,26%, βρίσκεται σε απευθείας συζητήσεις με τη Μαριάννα Λάτση προκειμένου να αγοράσει ένα σημαντικό μερίδιο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ σε αύξηση του ποσοστού του αναμένεται να προχωρήσει και ο έτερος μεγαλομέτοχος του ομίλου Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος κατέχει σήμερα το 15,98% του μετοχικού κεφαλαίου.

Αν όπως όλα δείχνουν επιβεβαιωθεί αφενός η πρόθεση της Reggegorgh να αποεπενδύσει από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και από την άλλη η θετική ανταπόκριση της Μαριάνας Λάτση να επενδύσει κεφάλαια στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θα πρόκειται για μια μεγάλης σημασίας εξέλιξη που θα αλλάξει τις ισορροπίες στον κατασκευαστικό κλάδο, δεδομένου ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα συνεχίσει να έχει έναν ισχυρό μέτοχο δίπλα στον Γιώργο Περιστέρη, ενώ παράλληλα θα αποφευχθούν ενδεχόμενα προβλήματα ανταγωνισμού εφόσον οι Ολλανδοί αφιερωθούν αποκλειστικά στην επένδυσή τους στην Ελλάκτωρ.

Οι συζητήσεις για την πρόθεση αποεπένδυσης της Reggeborgh από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμπίπτουν με μια περίοδο που η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας προσεγγίζει πλέον το 1 δισ. ευρώ και οι Ολλανδοί έχουν σχεδόν διπλασιάσει την επένδυσή τους που ξεκίνησε το 2018 από τα επίπεδα των 4-5 ευρώ, ενώ παράλληλα αναζητούν κεφάλαια για τη συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, Σημειώνεται πως οι πληροφορίες που διατρέχουν την αγορά έχουν πυροδοτήσει ισχυρό ράλι στη μετοχή της Ελλάκτωρ η οποία ενισχύεται ως και 15,7%.

Η συνολική αξία των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έχουν στην κατοχή τους οι Ολλανδοί ανέρχεται στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση σε περίπου 300 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι με μερική ή ολική ρευστοποίηση της θέσης τους η οποία είχε εξ' αρχής επενδυτικά χαρακτηριστικά, εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό που θα μετακινηθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ. 

Η στρατηγική της Reggeborgh είναι πλέον να επενδύσει αποκλειστικά στην εξυγίανση και ανάπτυξη της Ελλάκτωρ, με άξονα την οποία η οποία το επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.