Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, 16:43

-A +A

Στο «κόκκινο» η Wall Street με φόντο τους νέους δασμούς των ΗΠΑ στο Μεξικό

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, 16:43
Στο «κόκκινο» η Wall Street με φόντο τους νέους δασμούς των ΗΠΑ στο Μεξικό
-A +A

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street καθώς το επενδυτικό κλίμα έχει επηρεάσει αρνητικά η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε νέους δασμούς στο Μεξικό.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς 5% σε όλα τα αγαθά που εισάγονται από το Μεξικό, εφόσον οι μεξικανικές αρχές δεν σταματήσουν τις ροές παράτυπων μεταναστών που ζητούν άσυλο στη γειτονική χώρα.

Οι δασμοί, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, θα αυξηθούν κατά 5% τη 10η Ιουνίου, κατά 10% την 1η Ιουλίου, κατά 15% την 1η Αυγούστου, κατά 20% την 1η Σεπτεμβρίου και κατά 25% την 1η Οκτωβρίου αν η μεξικανική κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα για να αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών και των προσφύγων.

Η απόφαση Τραμπ έρχεται να επιβαρύνει το ήδη τεταμένο κλίμα στο παγκόσμιο εμπόριο, με την διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εμπορικές τους σχέσεις να παραμένει ανοιχτή, χωρίς να διαφαίνονται σημάδια αποκλιμάκωσης.

Σ'' αυτό το κλίμα καθοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που υποχωρεί κατά 1,10% στις 24.891 μονάδες όπως και ο S&P 500 που χάνει κατά 1,23% στις 2.761 μονάδες.

Τέλος, αρνητικά πρόσημα εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει πτώση 1,31% στις 7.463 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της GM υποχώρησαν περισσότερο από 5% ενώ και η Ford έχασε κατά 4%. Και οι δύο έχουν σημαντική παραγωγή στο Μεξικό που ενδέχεται να δεχτεί τους δασμούς. Αντίστοιχα καθοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Fiat Chrysler που διαπραγματεύθηκε κατά 5,4% χαμηλότερα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα