Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία αναφορικά με το Brexit βρίσκονται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να σημειώνουν θετικό πρόσημο καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν σε μία λύση της τελευταίας στιγμής.

Οι πιέσεις της αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον με στόχο την αναβολή του Brexit που είναι προγραμματισμένο για τις 31 Οκτωβρίου σε συνδυασμό με την ελπίδα πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα στηρίξει εκ νέου την ανάπτυξη στις μεγαλύτερες οικονομίες της ηπείρου, «σπρώχνουν» σε θετικό έδαφος τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 387,44 μονάδες.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 έχει κέρδη 0,47% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και βρίσκεται στις 7.316,39μονάδες.

Αντίστοιχη εικόνα και στην Φρανκφούρτη με τον DAX να σημειώνει άνοδο 0,28%, ενώ οριακά θετικά κινείται κι ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,02%.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία σημειώνει κέρδη 0,25% στις 22.002,45 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 κινείται ανοδικά με αύξηση 0,23%.

Ανοδικά κινήθηκαν τη Δευτέρα και οι κυριότερες ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei να κλείνει με κέρδη 0,56% στις 21.318,42 μονάδες, ενώ αύξηση σημείωσε και ο δείκτης Shanghai στην ηπειρωτική Κίνα που έκλεισε στις 3.024,74 μονάδες με κέρδη 0,84%.

Στο χρηματιστήριο του Χονκγ Κονγκ, τέλος, λίγη ώρα πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακή μείωση 0,01%, τη στιγμή που οι εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, παρά την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου από την ηγέτη της πρώην βρετανικής αποικίας Κάρι Λαμ την προηγούμενη εβδομάδα.