7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Σε κλοιό νέων ρευστοποιήσεων η Wall Street με φόντο τη βουτιά του bitcoin

Σε κλοιό νέων ρευστοποιήσεων η Wall Street με φόντο τη βουτιά του bitcoin

Με σημαντικές απώλειες άνω του 1% διαπραγματεύονται σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street θέτοντας πορεία για την τρίτη διαδοχική απωλειών, καθώς η κατάρρευση της τιμής του bitcoin έχει οδηγήσει σε μαζικές πωλήσεις στον τεχνολογικό κλάδο ο οποίος συμπαρασύρει και την υπόλοιπη αγορά εν αναμονή των πρακτικών της Fed.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 1,4% ή 470 μονάδες και κινείται στις 33.584 μονάδες, ο ευρύτερος S&P500 σημειώνει πτώση 1,46% κινούμενος στις 4.066 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq χάνει 1,6% και βρίσκεται στις 13.090 μονάδες.

Πίεση στους δείκτες ασκούν οι μαζικές πωλήσεις του τεχνολογικού κλάδου, που παρασύρεται από τη βουτιά των κρυπτονομισμάτων συμπεριλαμβανομένου του bitcoin. Η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων πραγματοποιεί βουτιά που έφτασε έως και το 30% με την τιμή του κοντά στα 30.000 δολάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, εταιρείες που είναι γνωστό ότι διατηρούν θέσει στο bitcoin ακολουθούν την πορεία του κρυπτονομίσματος, με την Tesla να σημειώνει πτώση σχεδόν 5%, την Microstrategy να πραγματοποιεί βουτιά άνω του 12%, ενώ το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase επίσης υποχωρεί κατά σχεδόν 10%.

Να αντισταθμίσει τις πιέσεις επιχειρεί η Target, η οποία βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται κατά περίπου 5% αφότου ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της πραγματοποίησαν άλμα 23% στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα, οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed εντός της ημέρας, αναζητώντας ενδείξεις για το εάν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα αλλάξει τον ρυθμό με τον οποίο αγοράζει ομόλογα, μία αλλαγή πολιτικής που εφαρμόζεται πριν οποιαδήποτε αύξηση των επιτοκίων.