Target: Αυξήθηκαν κατά 23% οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο

Target: Αυξήθηκαν κατά 23% οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο

Η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων Target ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της πραγματοποίησαν άλμα 23% στο πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς οι επενδύσεις της σε αποκλειστικές μάρκες ρούχων και άλλες υπηρεσίες που διευκόλυναν τις αγορές των καταναλωτών έφεραν αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της Target αυξήθηκαν κατά 23% στα 24,2 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 21,81 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρεία εκτοξεύθηκαν στα 2,1 δισ. δολάρια, ή 4,17 δολάρια ανά μετοχή, συγκριτικά με τα 284 εκατ. δολάρια, ή 0,56 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν.

Εξαιρουμένων των ειδικών αντικειμένων, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,96 δολάρια, ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ τη συγκλίνουσα εκτίμηση των αναλυτών για 2,25 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.

Παρά τα εκρηκτικά της κέρδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία υποστηρίζει πως θα επωφεληθεί ακόμα περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας όπως ανοίγουν τα καταστήματα.

«Αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές είναι όλο και πιο αισιόδοξοι και αναμένουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε έντονη κίνηση επισκεπτών στα καταστήματά μας και στον ιστότοπο μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπράιαν Κορνέλ.

Βάσει των ισχυρών αποδόσεων, η Target αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα νούμερα του δεύτερου τριμήνου, σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από αυτά που αναμένει η Wall Street.