ΓΔ: 819,3€ 2,27 (0,28 %)

Τζίρος: 62,53 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 819,3€ 2,27 (0,28 %)

Τζίρος: 62,53 εκατ. €   RT

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Με μικρές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση ακόμα μίας εβδομάδας με ρεκόρ, καθώς διατηρείται το θετικό κλίμα στην πλειοψηφία των αγορών του πλανήτη και συνεχίζουν να ανακοινώνονται ισχυρά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακές απώλειες κινούμενος γύρω από τις 31.415 μονάδες, ενώ οι άλλοι δύο διέγραψαν τις αρχικές απώλειες και πλέον σημειώνουν μικρά κέρδη.

Έτσι, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,13% κινούμενος στις 3.921 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που βρίσκεται στις 14.040 μονάδες με μικρή άνοδο 0,1%.

Σε επίπεδο εβδομάδας πάντως και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε πορεία να την ολοκληρώσουν με θετικό πρόσημο, αν και έχοντας μειώσει ρυθμό σε σχέση με το ισχυρό ράλι του Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τώρα, ο Dow έχει σημειώσει άλμα 4,8% για το σύνολο του μήνα, ο S&P 500 5,4%, ενώ το ράλι του Nasdaq είναι στο 7,4%.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα άλλωστε, τοποθετήθηκαν σε παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια ποσά ύψους ρεκόρ 58,1 δισ. δολαρίων, με τους επενδυτές να αποσύρονται εν μέρει από κεφάλαια χρηματαγοράς και να περιορίζουν την έκθεσή τους σε ομόλογα, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία ροής κεφαλαίων της Bank of America.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο δείκτης Bull & Bear της BofA βρέθηκε στο 7,7 δηλαδή οριακά πριν το επίπεδο του “extreme bullish”, καταδεικνύοντας τα περιθώρια που ενδεχομένως υπάρχουν ακόμα.

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση, η μετοχή της Walt Disney σημειώνει απώλειες σχεδόν 2% παρά τα κέρδη α' τριμήνου ύψους 17 εκατ. δολαρίων που ανακοίνωσε ο κολοσσός της ψυχαγωγίας, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από την μεγάλη αύξηση συνδρομητών στην πλατφόρμα Disney+ που ξεπέρασε κατά πολύ τους στόχους.

Αντίθετα, στήριξη στον Dow Jones δίνουν οι τίτλοι Goldman Sachs, JPMorgan Chase και Coca-Cola, που ενισχύονται κατά περίπου 1% και οι τρεις.