7ος χρόνος, ημέρα 2178η
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τη Facebook

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τη Facebook

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινούνται οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με ώθηση από τα μακροοικονομικά στοιχεία για το ΑΕΠ και την ανεργία στη χώρα, την ώρα που ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού Facebook πραγματοποιεί ισχυρό ράλι έπειτα από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,25% και κινείται στις 33.905 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,59% έχοντας πιάσει το νέο ρεκόρ των 4.218 μονάδων, όπως και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που σημείωσε επίσης ρεκόρ στις 14.211 μονάδες και καταγράφει άνοδο 0,23%.

Ισχυρή ώθηση στη συνεδρίαση δίνει ο τίτλος της Facebook, με άλμα άνω του 5,6% αφότου ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις.

Με κέρδη 0,2% κινείται και η Apple που ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις άνω των εκτιμήσεων, ωστόσο έχει χάσει πολύ από το μομέντουμ που είχε στην έναρξη της συνεδρίασης.

Αντίθετα, η μετοχή της Caterpillar υποχωρεί άνω του 2,4%,μετά την ανακοίνωση των δικών της αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ σημείωσε σημαντική ανάκαμψη στο πρώτο τρίμηνο, με το ΑΕΠ να αυξάνεται με ρυθμό 6,4% αν και λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις.

Θετικά ήταν τα νέα και από την αγορά εργασίας, όπου οι νέες αιτήσεις για επίδομα εργασίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στις 553.000, καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών βοηθά ολοένα μεγαλύτερη άρστη των περιορισμών.

Τέλος, η Fed χτες ανακοίνωσε όπως αναμενόταν ότι θα διατηρήσει αμετάβλητη την τρέχουσα νομισματική πολιτική της, με τον επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, να τονίζει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι «άνιση και πολύ μακριά από ολοκληρωμένη» και ως εκ τούτου πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν συζητήσεις για αλλαγή της στάσης της τράπεζας.