Κέρδη στη Wall Street - Προς νέα ρεκόρ Dow Jones και S&P 500

Κέρδη στη Wall Street - Προς νέα ρεκόρ Dow Jones και S&P 500

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται σήμερα οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, ενώ βρίσκονται σε πορεία για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών με ώθηση από τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,47% κινούμενος στις 34.197 μονάδες. Παράλληλα, παρόμοια πορεία ακολουθεί και ο S&P 500 με άνοδο 0,40% στις 4.185 μονάδες, ενώ, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 0,25% στις 14.004 μονάδες.

Η Wall Street αναμένεται να κλείσει ακόμα μία εβδομάδα με κέρδη, καθώς, σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P500 έχει κερδίσει 1%, ο Dow 0,7% και ο Nasdaq ήταν 1% πάνω μέχρι και χθες.

«Σύμμαχοι» στις αποδόσεις είναι τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα από τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, οι οποίες όλες ανακοίνωσαν ότι ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley είδε τον τίτλο της να ενισχύεται έως και 0,7% ενδοσυνεδριακά, αφότου ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις στα κέρδη του α' τριμήνου.

Όπως και η Goldman Sachs, η Morgan Stanley επωφελήθηκε από τους τεράστιους όγκους συναλλαγών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με βασική συνιστώσα την εκθετική αύξηση των δημόσιων εγγραφών μέσω SPAC.

Παρομοίως, η μετοχή της PNC Financial κέρδισε μέχρι και 2,3%, για παρόμοια ανακοίνωση στην οποία δήλωσε ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο για τα έσοδα, όσο και για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του έτους.

Περαιτέρω ώθηση δίνουν και τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες και αφορούσαν την ανεργία, που μειώθηκε.