Morgan Stanley: Ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις στα κέρδη του α' τριμήνου

Morgan Stanley: Ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις στα κέρδη του α' τριμήνου

Άλμα στα κέρδη του πρώτου τριμήνου της πραγματοποίησε η Morgan Stanley, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών με ώθηση από την εκτίναξη της επενδυτικής τραπεζικής παγκοσμίως και τα ιστορικά υψηλά επίπεδα trading.

Όπως και η Goldman Sachs, η Morgan Stanley επωφελήθηκε από τους τεράστιους όγκους συναλλαγών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με βασική συνιστώσα την εκθετική αύξηση των δημόσιων εγγραφών μέσω SPAC.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές της Wall Street, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της έσοδα ανήλθαν στα 3,98 δισ, δολάρια ή 2,19 δολάρια ανά μετοχή, από τα 1,59 δισ. δολάρια ή 1,01 δολάρια ανά μετοχή κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Χαρακτηριστικό της επίδοσης της τράπεζας, είναι ότι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν ότι τα κέρδη θα έφταναν τα 1,7 δολάρια ανά μετοχή.

Επιπλέον, τα καθαρά έσοδα του τριμήνου πραγματοποίησαν επίσης άλμα κατά 61% στα 15,72 δισ. δολάρια, ενώ οι αμοιβές στην παγκόσμια επενδυτική τραπεζική της Morgan Stanley ανήλθαν στο ιστορικό υψηλό των 39,4 δισ. δολαρίων σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.