Κέρδη για το πετρέλαιο μια μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση

Κέρδη για το πετρέλαιο μια μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση

Κέρδη σημειώνουν τα συμβόλαια του πετρελαίου μια μέρα πριν την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των μελών του OPEC+ όπου αναμένεται η συμφωνία Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής.

Το αμερικάνικο West Texas Intermediate ενισχύθηκε έως και 12% λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης και ολοκλήρωσε με κέρδη 6,18% στα $25,09 το βαρέλι.

Η άνοδος επήλθε μετά από ρεπορτάζ του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο Υπουργός Πετρελαίου της Αλγερίας είπε πως ο OPEC και οι σύμμαχοί του συζητούν για περικοπή της τάξης των 10 εκατ. βαρελιών τη μέρα. 

Το Brent ενισχύθηκε 3,04% και ολοκλήρωσε στα $32,84 το βαρέλι.

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα, για το ότι αναμένει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον  Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, να ανακοινώσουν συμφωνία για μείωση της παραγωγής μέχρι και 15 εκατ. βαρέλια, το πετρέλαιο απομακρύνθηκε από τα χαμηλά δεκαεπτά ετών σε μια δυνατή άνοδική κίνηση Πέμπτη και Παρασκευή. 

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ με την προϋπόθεση όμως  να δώσουν και αυτές «πλάτη» στην προσπάθεια να συγκρατηθεί η πτώση της τιμής του πετρελαίου, εν μέσω δραματικής μείωσης της ζήτησης, ήτοι να σταματήσουν  οι Αμερικανοί παραγωγοί να αντλούν πετρέλαιο κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.