Κέρδη άνω του 1% στους ευρωπαϊκούς δείκτες

Κέρδη άνω του 1% στους ευρωπαϊκούς δείκτες

Σε θετικό έδαφος κινούνται όλοι οι κύριοι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο που έβαλε «φρένο» στις επιδιώξεις του Μπόρις Τζόνσον για ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την έντονη φημολογία περί άρσης του αδιεξόδου στο Χονγκ Κονγκ, καθώς υπάρχει έντονη φημολογία πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αποσύρει το νομοσχέδιο που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και πολύμηνες διαδηλώσεις.

Η υπερψήφιση της πρότασης της αντιπολίτευσης από την πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών -ακόμα και μελών του Συντηρητικού κόμματος- που εμποδίζει το «άτακτο» Brexit στις 31 Οκτωβρίου οδήγησε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε κέρδη τις πρώτες ώρες των συνεδριάσεων, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έχασε πολύτιμο έδαφος σχετικά με την φιλοδοξία του να οδηγήσει την Μεγάλη Βρετανία σε έξοδο από την Ένωση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, ενώ θετικά μηνύματα έρχονται κι από την Ασία, καθώς αποσύρθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο που έχει οδηγήσει το Χονγκ Κονγκ στα πρόθυρα του χάους.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται σε θετικό έδαφος, έχοντας κέρδη της τάξεως του 0,92%, με όλους τους τομείς του να κινούνται ανοδικά.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,38% και βρίσκεται στις 7.295,60 μονάδες, καθώς η αγορά βλέπει με αισιοδοξία τις εξελίξεις στο μείζον θέμα του Brexit.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον γερμανικό δείκτη DAX να σημειώνει άνοδο 1,12% και τον γαλλικό CAC να έχει κέρδη 1,17% και να βρίσκεται στις 5.530,36 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια με τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB να σημειώνει άνοδο 1,69%, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που έχει κέρδη της τάξης του 0,84%.

Τέλος, στις ασιατικές αγορές, ο δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας σημείωσε οριακή άνοδο 0,12%, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσε και ο δείκτης HSI του Χονγκ Κονγκ με 3,90% στις 26.523,23 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάης σημειώνει άνοδο 0,93%.