Έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης

Έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την συνεδρίαση να χαρακτηρίζεται από έντονες διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών σχετικά με το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας της χώρας.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς έκλεισε με άνοδο 30 μονάδων ή 0,11% και διαμορφώθηκε στις 27.416 μονάδες.

Οριακά κέρδη σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 3.351 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,06%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαμορφώθηκε στις 11.010 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,87%.

Το κλίμα στην αγορά επιδεινώθηκε αρκετά μετά την υπογραφή του διατάγματος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ που σε 45 ημέρες θα απαγορεύσει τις συναλλαγές με την ByteDance, την κινεζική μητρική της εφαρμογής TikTok, ενώ αντίστοιχο διάταγμα υπεγράφη και για την πλατφόρμα WeChat του κινεζικού κολοσσού Tencent.

Στον αντίποδα, θετικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ το ποσοστό ανεργίας για τον Ιούλιο ανήλθε στο 10,2%, χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που το τοποθετούσαν στο 10,6%.

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη πρόσθεσε 1,76 εκατ. θέσεις εργασίας, την στιγμή που οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 1,6 εκατ.

Στα αναθεωρημένα στοιχεία, η ανεργία τον Ιούνιο παρέμεινε αμετάβλητη στο 11,1%, ενώ η ανάπτυξη των θέσεων απασχόλησης των τελευταίων δύο μηνών επιβραδύνθηκε κατά τον Ιούλιο.