ΗΠΑ: Στο 10,2% η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Στο 10,2% η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Νέα μείωση κατέγραψε το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο που διαμορφώθηκε στο 10,2%, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν το ποσοστό να διαμορφωθεί στο 10,6%.

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη πρόσθεσε 1,76 εκατ. θέσεις εργασίας, την στιγμή που οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 1,6 εκατ.

Στα αναθεωρημένα στοιχεία, η ανεργία τον Ιούνιο παρέμεινε αμετάβλητη στο 11,1%, ενώ η ανάπτυξη των θέσεων απασχόλησης των τελευταίων δύο μηνών επιβραδύνθηκε κατά τον Ιούλιο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης ανεργίας, ο οποίος μετρά τους ανέργους οι οποίοι έχουν αποθαρρυνθεί και δεν αναζητούν πια εργασία, καθώς και τους ανέργους που εργάζονται περιστασιακά, υποχώρησε από το 18% στο 16,5% για τον Ιούλιο.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν σχεδόν 1,2 εκατ. νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, ο συνολικός αριθμός βρέθηκε αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που προέβλεπαν αύξηση κατά 1,4 εκατ.