Βουτιά κάτω από τα 30.000 δολάρια για το Bitcoin - Alert από τη Robinhood για μείωση κερδών από τα crypto

Βουτιά κάτω από τα 30.000 δολάρια για το Bitcoin - Alert από τη Robinhood για μείωση κερδών από τα crypto

Αγγίζοντας το χαμηλό των 29.530 δολαρίων το Bitcoin κινείται σε επίπεδα κάτω από τα 30.000 δολ., σε μια πτώση που συνοδεύεται και από περιορισμένο όγκο συναλλαγών κάτι που δικαιολογείται και λόγω των διακοπών στο δυτικό ημισφαίριο, ενώ οι απώλειες είναι διψήφιες στα περισσότερα altcoins.

Εξετάζοντας τόσο τα on-chain δεδομένα αλλά και τις τοποθετήσεις σε μέσα ενημέρωσης, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι η ζήτηση εκ μέρους των θεσμικών επενδυτών παραμένει χαμηλή. Η έκπτωση στο $GBTC συνεχίζεται χωρίς επικείμενα σημάδια αντιστροφής. Οι συμμετοχές στο $QBTC ETF μειώθηκαν απότομα από περισσότερα από 23k BTC τον Ιούνιο σε περίπου 13k BTC.

Μεγάλη πτώση των συναλλαγών μέσω του δικτύου του Bitcoin

Ταυτόχρονα, παρατηρούμε μεγάλη πτώση των συναλλαγών μέσω του δικτύου του Bitcoin - συγκεκριμένα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2019. Αυτό συνοδεύεται με αυξημένη ροή και των καινούριων $BTC από τους miners στα ανταλλακτήρια.

Online panel για το $BTC

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αυτή την η εβδομάδα το online panel για το $BTC με τη συμμετοχή του Jack Dorsey (Square & Twitter), του Elon Musk (SpaceX & Tesla) και της Cathie Wood (Ark Invest) την Τετάρτη.

Είναι αυτό αρκετό για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών; Δεν αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε συνέδριο, αλλά την τελευταία πρωτοβουλία της Ark Invest που απευθύνεται σε θεσμικούς επενδυτές και family offices. Η ARK Investment Management LLC είναι μια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση, τον Φεβρουάριο του 2021, η εταιρεία διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κακή στιγμή για τη Robinhood

Σε ανακοίνωση της η Robinhood προειδοποιεί τους επενδυτές πως οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών στα κρυπτονομίσματα, αναμένεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κερδοφορία της, μειώνοντας τα έσοδά της.

Συγκεκριμένα, η Robinhood εκτίμησε μια πιθανή πτώση των εσόδων για τους μήνες Ιούνιο - Σεπτέμβριο του 2021.

«Αναμένουμε ότι τα έσοδά μας για τους τρεις μήνες που συμπληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, θα είναι χαμηλότερα, σε σύγκριση με τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2021, ως αποτέλεσμα των μειωμένων επιπέδων της εμπορικής δραστηριότητας σε σχέση με τα υψηλά ρεκόρ της εμπορικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα σε κρυπτονομίσματα, κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2021».

"O όγκος συναλλαγών του bitcoin αυξήθηκε 575%"

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση προς το επενδυτικό κοινό S-1 της Robinhood, ο όγκος συναλλαγών του bitcoin αυξήθηκε 575% στην πλατφόρμα συναλλαγών από περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2018 σε 54 δισεκατομμύρια δολάρια (ημερησίως) τον Μάρτιο του 2021.

Η Robinhood επιδιώκει μια αποτίμηση αγοράς έως και τα 35 δισ. δολάρια μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς της, αύξηση 199% από την τελευταία αποτίμηση της ιδιωτικής αγοράς των 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η εταιρεία έχει περίπου 17,7 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, με πάνω από το 50% των πελατών της να δηλώνουν επενδυτές για πρώτη φορά και συνολικά 81 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Μένει να δούμε πως η γενικευμένη κόπωση των αγορών, σε συνδυασμό με ένταση του αριθμού κρουσμάτων μένει να επηρεάσουν το $BTC.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.