Robinhood: Στοχεύει σε αποτίμηση 35 δισ. μπαίνοντας στην Wall Street

Robinhood: Στοχεύει σε αποτίμηση 35 δισ. μπαίνοντας στην Wall Street

H Robinhood θα διεκδικήσει αποτίμηση έως και 35 δισ. δολαρίων στην επικείμενη αρχική δημόσια προσφορά, σύμφωνα με τροποποιημένα στοιχεία που υπέβαλε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η εταιρεία διαπραγμάτευσης μετοχών θα επιχειρήσει να πουλήσει σε εύρος 38-42 δολαρίων ανά μετοχή. Στοχεύει συγκεκριμένα να διαθέσει 55 εκατομμύρια μετοχές σε αυτό το εύρος με στόχο να αντλήσει έως 2,3 δισ. δολάρια.

Η  Robinhood έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης χρηματιστηριακής δίνης που έχει προκαλέσει η μαζική στροφή μικροεπενδυτών σε σειρά πολύ σορταρισμένων μετοχών, όπως αυτές της GameStop και της AMC Entertainment, «κοντράροντας» τα hedge funds που έχουν ποντάρει στην πτώση τους.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της πλατφόρμας συνίσταται στην ουσιαστική εξάλειψη προμηθειών από τους μικροεπενδυτές. Επίσης, μπόρεσε να αλλάξει τη βάση πελατών ανάλογα με την ηλικία τους και τον αυξημένο αριθμό επενδυτών κάτω των 45 ετών και άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με την ανάλυση της CapitalPanda, η επιτυχία της οφείλεται στο φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον και το απλό και διασκεδαστικό εκπαιδευτικό υλικό της.

Η Robinhood, που ιδρύθηκε το 2013 και παρουσιάστηκε το 2015, υπέβαλε αίτηση για IPO, δηλαδή για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, στις 23 Μαρτίου 2021.