Άλμα 550 μονάδων για τον Dow λόγω αισιοδοξίας για το remdesivir

Άλμα 550 μονάδων για τον Dow λόγω αισιοδοξίας για το remdesivir

Με ισχυρά κέρδη διαπραγματεύονται οι δείκτες της Wall Street καθώς η φαρμακευτική Gilead ανακοίνωσε «θετικά στοιχεία» από τις δοκιμές του φαρμάκου remdesivir κατά του νέου κορονοϊού. Σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επισημαίνει ότι «η κλινική δοκιμή πέτυχε τον βασικό της στόχο. Περισσότερα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το Εθνικό Κέντρο Λοιμώξεων και Αλλεργιών».

Η μελέτη της φαρμακευτικής εστίασε σε δύο ομάδες ασθενών που νοσηλεύτηκαν με Covid-19. Η μία ομάδα έλαβε 5ήμερη θεραπεία με remdesivir, ενώ η άλλη πήρε το φάρμακο για 10 ημέρες. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς και στις δύο ομάδες θεραπείας πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 14 ημέρες.

Παράλληλα οι επενδυτές επεξεργάζονται και τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικάνικη οικονομία, τα οποία δείχνουν συρρίκνωση 4,8% για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα σε μια πρώτη εικόνα στη βαθιά ζημιά που προκάλεσε ο κορονοϊός στην οικονομία των ΗΠΑ, πρόκειται για την πρώτη συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ από τη μείωση κατά 1,1% το πρώτο τρίμηνο του 2014 και το χαμηλότερο επίπεδο από τη «βουτιά» 8,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2008 κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση του ΑΕΠ κατά 3,5%. 

Σ' αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 2,36% ή 560 μονάδες και βρίσκεται στις 24.670 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500 που διαπραγματεύεται στις 2.940 μονάδες με άνοδο 2,68%, ενώ κέρδη 3,26% σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που βρίσκεται στις 8.888 μονάδες.