«Θετικά στοιχεία» από τις δοκιμές του remdesivir - Κέρδη 9% για τη μετοχή
Gilead

«Θετικά στοιχεία» από τις δοκιμές του remdesivir - Κέρδη 9% για τη μετοχή

Για «θετικά στοιχεία» από τις δοκιμές του φαρμάκου remdesivir κάνει λόγο η Gilead Sciences στην προσπάθεια της εταιρείας να βρει φάρμακο κατά του νέου κορονοϊού. Σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επισημαίνει ότι «η κλινική δοκιμή πέτυχε τον βασικό της στόχο. Περισσότερα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το Εθνικό Κέντρο Λοιμώξεων και Αλλεργιών».

Η μελέτη της φαρμακευτικής εστίασε σε δύο ομάδες ασθενών που νοσηλεύτηκαν με Covid-19. Η μία ομάδα έλαβε 5ήμερη θεραπεία με remdesivir, ενώ η άλλη πήρε το φάρμακο για 10 ημέρες. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς και στις δύο ομάδες θεραπείας πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 14 ημέρες.

Ο Άνταμ Φοερσταιν εκ των επιστημονικών υπευθύνων της ιατρικής ιστοσελίδας Statnews έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter "Σήμερα ο πλανήτης έχει απτά στοιχεία για μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του κορονοϊού."

O Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) και Τροφίμων των ΗΠΑ μιλώντας στο δίκτυο CNBC, είπε "Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, το εν λόγω φάρμακο δείχνει να μπορεί να αλλάξει την επικινδυνότητα του κορονοϊου." Κληθείς να απαντήσει στο πότε το φάρμακο θα είναι διαθέσιμο, ο Σκοτλιμπ δήλωσε: "σύντομα."

Ο μετοχές της εταιρίας ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ωστόσο πλέον διαπραγματεύονται με κέρδη 9%.

Η φαρμακευτική αναμενόταν αυτή την εβδομάδα να δημοσιεύσει αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που αφορούσαν ασθενείς με σοβαρές περιπτώσεις του Covid-19. 

Για την ώρα δεν υπάρχουν θεραπείες για το Covid-19, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει οδηγήσει σε τουλάχιστον 217.569 νεκρούς , σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Αμερικάνοι αξιωματούχοι από τον χώρο της υγείας λένε ότι η παραγωγή εμβολίου για την πρόληψη της νόσου θα διαρκέσει τουλάχιστον 12 έως 18 μήνες.