BMW: Στόχος το 50% των πωλήσεων να είναι ηλεκτρικά οχήματα ως το 2030

BMW: Στόχος το 50% των πωλήσεων να είναι ηλεκτρικά οχήματα ως το 2030

Στόχο τουλάχιστον οι μισές από τις πωλήσεις της ως το 2030 να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα έθεσε η BMW, στα πλαίσια της προσπάθειας μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος στην οδήγηση.

Βραχυπρόθεσμα, η BMW ανακοίνωσε πως αναμένει ισχυρές αυξήσεις στα κέρδη προ φόρων το 2021, με δυναμικές αποδόσεις σε όλα τα μοντέλα που έχει υπό την επωνυμίας της, από τα MINI ως τη Rolls-Royce.

Ο αναλυτής της Bernstein, Arndt Ellinghorst, δήλωσε ότι η BMW έχει μπει με «πολύ αυτοπεποίθηση» στο 2021.

«Σε όρους ηλεκτροκινητικότητας, η BMW σημειώνει σημαντική πρόοδο και αναλαμβάνει σημαντικότερα λιγότερα ρίσκα από τη VW», δήλωσε.

Από τη μεριά της, η Volkswagen δήλωσε ότι αναμένει ότι το 70% των πωλήσεων της στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030, ενώ αυτή την εβδομάδα παρουσίασε αισιόδοξα σχέδια για επέκταση στην ηλεκτρική οδήγηση.

Η BMW δήλωσε ότι περίπου το 90% των μοντέλων της θα διαθέτουν πλήρως ηλεκτρικές επιλογές έως το 2023 και ότι το ηλεκτρικό BMW i4 θα είναι διαθέσιμο τρεις μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BMW ανακοίνωσε τα σχέδια της για 5ετές business plan το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τα γερμανικά εργοστάσια αυτοκινήτων της με χρήση πράσινης υδροηλεκτρικής ενέργειας στα πλαίσια μίας ολιστικής στρατηγικής βιωσιμότητας, όπως αναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Liberal Markets.