ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

Έμμεσος εκβιασμός από την Τουρκία: Θέλει να «ανοίξει» την Αμμόχωστο

Έμμεσος εκβιασμός από την Τουρκία: Θέλει να «ανοίξει» την Αμμόχωστο

Απόφαση να «ανοίξει» η Αμμόχωστος έλαβε το κοινοβούλιο του ψευδοκράτους, με την πλευρά ψευδοκράτους να ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσουν σχετικές διαβουλεύσεις με την Άγκυρα. Μάλιστα έγινε γνωστό ότι ομάδα «εμπειρογνωμόνων» θα επισκεφτεί την πόλη για να εκτιμήσει ποια κτίρια είναι κατάλληλα για εποικισμό και ποια όχι, γεγονός που δείχνει ότι η Τουρκία επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις με κάθε τρόπο.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μέτρο πίεσης προς την Κυπριακή κυβέρνηση, καθώς η Αμμόχωστος, αν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, θα προσαρτηθεί επίσημα πια στο καθεστώς του ψευδοκράτους.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα εκτιμήσει τις συνθήκες για την ανάληψη δράσης στην Αμμόχωστο, η οποία νομικά είναι στρατιωτική ζώνη», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφτεί την πόλη – φάντασμα για να εκτιμήσει ποια κτίρια είναι κατάλληλα για εποικισμό και ποια όχι.

Μάλιστα, ο Οζερσάι, ανέφερε ότι η εν λόγω μελέτη θα λάβει υπόψη της τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των περιουσιών, τα οποία θα αντιμετωπισθούν αμερόληπτα.

Η κυβέρνηση του ψευδοκράτους θα συντονίσει τις ενέργειές της σχετικά με τα Βαρώσια με την Άγκυρα, ανέφεραν πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Demiroren (DHA), προσθέτοντας ότι ομάδα εμπειρογνωμόνων από την αποκαλούμενη «ΤΔΒΚ» θα επισκεφθεί την περιοχή.

Τα Βαρωσία ήταν μια διάσημη τουριστική περιοχή στην Κύπρο που κατείχε χωρητικότητα 10.000 κλινών σε περισσότερα από 100 ξενοδοχεία, ωστόσο έκλεισε από το 1974 με την τουρκική εισβολή.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία - Navtex για άσκηση στο Καστελόριζο

Φωτογραφία AP