Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία - Navtex για άσκηση στο Καστελόριζο

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία - Navtex για άσκηση στο Καστελόριζο

Διενέργεια ναυτικής άσκησης ανήμερα της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προανήγγειλε η Τουρκία, συνεχίζοντας τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και εντάσσοντας στο παιχνίδι των προκλήσεων την περιοχή του Καστελόριζου.

Αν και οι ασκήσεις της Τουρκίας στην περιοχή είναι συχνές εν τούτοις η επιλογή να γίνει την ημέρα που θα πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. που καλούνται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την επιβολή κυρώσεων και την λήψη μέτρων δείχνει ότι εμμένει στην οδό των προκλήσεων σε ό,τι αφορά την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού Ναυτικού εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλλομένους με την οποία ενημερώνει πως την προσεχή Πέμπτη θα λάβει χώρα δίωρη άσκηση με πυρά στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Μέχρι στιγμή η Τουρκία εμφανίζεται να προκαλεί και να αδιαφορεί για το ενδεχόμενο σε βάρος της κυρώσεων και εμμένει στην ίδια τακτική ειδικά στην περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου εντάσσοντας πλέον και την περιοχή πέριξ του Καστελόριζου.