Ο σκεπτικισμός του ΛεΜπρον για τον εμβολιασμό...

Ο σκεπτικισμός του ΛεΜπρον για τον εμβολιασμό...

Η κοινωνική παρέμβαση του ΛεΜπρον Τζέιμς δεν περιορίζεται στην ίδρυση ενός σχολείου για μη προνομιούχα παιδιά στη γενέτειρά του, το Ακρον του Οχάιο. Δεν μένει απλώς στις δηλώσεις του για τις εκλογές και την υποχρέωση όλων να ψηφίζουν. Ο σταρ των Λέικερς έχει υψώσει τη φωνή του και για το θέμα της πανδημίας, με τοποθετήσεις περί της ανάγκης του εμβολιασμού. Ωστόσο, αρνείται να αποκαλύψει αν εκείνος και η οικογένειά του θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Στις αρχές Μαρτίου, σε σχετική ερώτηση, είχε αποκριθεί ότι «αυτή είναι μία συζήτηση που θα πρέπει να κάνω με την οικογένειά μου, όμως θα το κρατήσω για μένα»... Η απάντησή του ήταν, βεβαίως, είδηση, όμως μεγαλύτερη αποκάλυψη ήταν εκείνη του συμπαίκτη του, Ντένις Σρέντερ, ότι ο ίδιος και ο Τζέιμς είναι οι μοναδικοί παίκτες των πρωταθλητών ΝΒΑ που δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε συνέντευξή του σε μέσο της πατρίδας του, ο Γερμανός γκαρντ ανέφερε πως «σχεδόν όλη η ομάδα το έχει κάνει, εκτός από εμένα και τον ΛεΜπρον».

Ο Σρέντερ παραμένει εκτός αγώνων λόγω πρωτοκόλλου υγείας και θα χάσει και την επόμενη εβδομάδα. Ο ΛεΜπρον δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία ματς με Ντένβερ και Κλίπερς (νίκη και ήττα, αντίστοιχα), καθώς αισθανόταν ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Με τον Τζέιμς να έχει χάσει φέτος ήδη μεγάλο μέρος της σεζόν με τραυματισμό στον αστράγαλο, ο Τυπος του Λ.Α. εκφράζει την απορία του για το ρίσκο του μεγάλου αστέρα, καθώς σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή βρεθεί θετικός, μπορεί να απουσιάσει από ολόκληρη σειρά πλέι οφ, τα οποία αρχίζουν μετά τα μέσα Μαΐου.

Σκεπτικός, παρότι δεν είχε (αρχικά) αμφιβολίες για το εμβόλιο είναι πάντως και ο Ντέιμιον Λι. Ο 28χρονος γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αποκάλυψε ότι βρέθηκε θετικός σε τεστ κορονοϊού, αν και έχει εμβολιαστεί... Ο Αμερικανός έκανε τη μονή δόση του εμβολίου της Johnson&Johnson στα μέσα Μαρτίου, αλλά στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου κόλλησε τον ιό.

Ο Λι έχει λάβει την άδεια να επιστρέψει στις προπονήσεις, ωστόσο τόνισε σε δηλώσεις του πως υποβλήθηκε στο τεστ διότι «είχα πονοκεφάλους, κρυάδες και διαρκές φτέρνισμα, μαζί με αδυναμία και πόνους στο κορμί». Μάλιστα, εξήγησε πως «σε κάποια σημεία πονούσα τόσο πολύ που ήταν σαν να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο...». Σύμφωνα με τα στατιστικά, ο παίκτης των Ουόριορς είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις μη επίδρασης του εμβολίου και ένας από τους 6.000 ανθρώπους στη χώρα του που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, αν και είχαν εμβολιαστεί.