Αποστολή στον «κόκκινο πλανήτη» για τον Τσιτσιπά, τον Τζόκοβιτς και τον Ναδάλ

Αποστολή στον «κόκκινο πλανήτη» για τον Τσιτσιπά, τον Τζόκοβιτς και τον Ναδάλ

Η σκληρή επιφάνεια αποτελεί παρελθόν. Τώρα, το σιρκουΐ του τένις μπαίνει σε άλλη φάση. Αποστολή στον... κόκκινο πλανήτη, δηλαδή τις χωμάτινες επιφάνειες με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή του Ρολάν Γκαρός, το οποίο πήγε για μια εβδομάδα αργότερα και έχει αναστατώσει το καλεντάρι. Πρώτη στάση σ' αυτό το ταξίδι είναι στο Μόντε Κάρλο, για το τουρνουά Masters 1000, που αν μη τι άλλο έχει πρεστίζ κι έχει και μεγάλο χρηματικό έπαθλο: συνολικά θα μοιραστούν 2.082.960 ευρώ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετέχει κι αυτός. Είναι η επιστροφή του στη δράση μετά το Μαϊάμι. Ξέρει καλά τις πίστες αφού προπονείται στο γαλλικό Νότο κι ο Πατρίκ Μουράτογλου, με τον οποίο συνεργάζεται για χρόνια, ευελπιστεί πως μπορεί να τα πάει καλά τώρα και στο μέλλον. Θα αρχίσει την προσπάθειά του από το δεύτερο γύρο μια και ως νούμερο τέσσερα του ταμπλό πέρασε με «bye» στην επόμενη φάση. Θ' αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Λορέντσο Μουσέτι – Ασλάν Καράτσεφ, που αγωνίζονται σήμερα. Ο Ελληνας σταρ είναι στη μεριά του ταμπλό του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο «Τζόκερ» κάνει την επανεμφάνισή του, ούτε ένα χιλιόμετρο μακριά από εκεί που μένει, ενώ θα παίξει στο τουρνουά κι ο 11 φορές κάτοχός του, Ράφα Ναδάλ. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος αγωνίστηκαν μετά το Open της Αυστραλίας. Λόγω τραυματισμών, ενοχλήσεών, διάθεσής να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους και να προπονηθούν, το «φορτωμένο» πρόγραμμα συν τα αυστηρά πρωτόκολλα στις «φούσκες» των τουρνουά, επέλεξαν να μείνουν μακριά από άλλες διοργανώσεις. Στα 33 και στα 34, αντίστοιχα, θα είναι μια πρόκληση για εκείνους το να παίξουν σε υψηλό επίπεδο μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας. Οι δύο «γίγαντες» του αθλήματος, μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό. Στο Μόντε Κάρλο, το επί μέρους σκορ είναι 2-1 υπέρ του Ισπανού. Ο 3ος της... παρέας, ο Ρότζερ Φέντερερ, θα κάνει την επιστροφή του στο χώμα στη Μαδρίτη και έπειτα ίσως παίξει και στη Ρώμη.

Ο Τζόκοβιτς και ο Ναδάλ είναι η ατραξιόν της διοργάνωσης που πέρυσι δεν έγινε εξαιτίας της πανδημίας κι αυτή την σεζόν διεξάγεται υπό αυστηρά πρωτόκολλα με το Μονακό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι την 1η Ιουνίου και χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Αν ανταποκριθούν και δείξουν ανεπηρέαστοι από την αγωνιστική απραξία τους, τότε θα ανέβει και το ενδιαφέρον ενόψει Ρολάν Γκαρός, εκεί που ο Ναδάλ θα επιχειρήσει να πάρει το Grand Slam νούμερο 21 και να ξεπεράσει τον Φέντερερ κι ο Τζόκοβιτς να μειώσει την απόστασή του από τους άλλους δύο, στο ένα «μεγάλο» τρόπαιο, αφού τώρα έχει 18.