Αυτό πιστεύει ο Μουράτογλου για τον Τσιτσιπά και το μέλλον του

Αυτό πιστεύει ο Μουράτογλου για τον Τσιτσιπά και το μέλλον του

Στον Πατρίκ Μουράτογλου δεν αρέσουν οι γενικότητες. Μία υποθετική ερώτηση, πάντως, τον έκανε να μιλήσει ειδικά, να αναλύσει και να προβλέψει με, όπως θεωρεί εκείνος, «βεβαιότητα ότι είναι θέμα χρόνου ο Στέφανος Τσιτσιπας να κατακτήσει έναν τίτλο Γκραν Σλαμ»! Ο φημισμένος προπονητής προσπάθησε να μην... πλατειάσει στη σχετική ερώτηση, όμως θέλησε να αναφέρει όλα τα δεδομένα, όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και όλα τα μειονεκτήματα του Ελληνα τενίστα.

«Νομίζω ότι πλέον το επίπεδο το Στέφανου είναι πολύ υψηλό και μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό είναι, άλλωστε, κάτι που το έχει καταφέρει ήδη», δήλωσε ο Μουράτογλου στην εκπομπή «Eye Of The Coach» (=«η ματιά του προπονητή»). Στη συνέχεια υποστήριξε τα λεγόμενά του, θυμίζοντας πως «έχει νικήσει τον Φέντερερ σε Γκραν Σλαμ, το 2019 στην Αυστραλία, δύο φορές τον Τζόκοβιτς σε Masters 1000, στο Τορόντο το 2018 και στη Σανγκάη το 2019 και τον Ναδάλ στο χώμα, το 2019 στη Μαδρίτη».

Ο Πατρίκ Μουράτογλου επισήμανε ότι «τα χαμηλά στάνταρ του ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο και αυτός ήταν ο λόγος των πολλών ηττών του στους πρώτους γύρους των μεγάλων τουρνουά... Αυτό, δηλαδή, που συνέβη και στο τελευταίο US Open κόντρα στον Τσόριτς». Παρόλα αυτά, τον δικαιολόγησε, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουν καλές και κακές μέρες στο κορτ, σε ένα Γκραν Σλαμ διάρκειας 15 ημερών». Ωστόσο, εξήγησε πως «ένα από τα συστατικά του σπουδαίου τενίστα, για να κερδίσει σε ένα μεγάλο τουρνουά, είναι να νικά σε Γκραν Σλαμ ακόμη και στην κακή μέρα του».

Εχοντας συνεργαστεί στενά και με την Σερίνα Ουίλιαμς, ο 51 ετών Γάλλος κόουτς– ο οποίος πρόσφατα προπονήθηκε και με την 16χρονη και ανερχόμενη, Μιχαέλα Λάκη, στην ακαδημία του – γνωρίζει τι απαιτείται για να ανταπεξέλθει ένας αθλητής σε υψηλό επίπεδο. Για τον «Τσίτσι» συμπλήρωσε πως «συνήθιζε να πανικοβάλλεται στις κακές στιγμές του, κάτι που είναι θέμα και ψυχολογίας και τακτικής. Παίζοντας με πανικό, αγωνιζόταν πολύ βιαστικά και πολύ “επίπεδα”. Οταν παίζεις “φλατ”, προσθέτεις περισσότερη πίεση στο άγχος που ήδη έχεις, η μπάλα σού έρχεται πίσω “επίπεδα” και το στρες φτάνει σε άλλο επίπεδο...».

Το τελευταίο διάστημα ο Πατρίκ Μουράτογλου έχει διαπιστώσει με ικανοποίηση σημαντική βελτίωση στην επιτάχυνση του παιχνιδιού από τον 22χρονο τενίστα, αναφέροντας ότι «παίζει πια με περισσότερο ύψος και μεγαλύτερο βάθος στις στιγμές που βρίσκεται υπό πίεση». Μάλιστα, επισήμανε «τη βελτίωσή του στο ATP πριν από το Οπεν της Αυστραλίας. Στη Μελβούρνη είχε μία άσχημη μέρα εναντίον του Κοκκινάκη, όμως κέρδισε και αυτό είναι πολύ καλό σημάδι». Καταλήγοντας πως «η απάντηση στην ερώτησή σας αν μπορεί να κατακτήσει ένα Γκραν Σλαμ είναι “ναι”. Είναι θέμα χρόνου, αν και είναι δύσκολο να προβλέψεις το πότε».