ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

To μεγάλο ατού της κυβέρνησης, είναι ο Αλέξης Τσίπρας

Όλοι θυμόσαστε την καμπάνια που είχε ετοιμάσει η εταιρία Frank & Frame μέσα στην πανδημία, με θέμα "Greek Summer Is A State Of Mind", για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι ήταν πεταμένα λεφτά, ότι το φιλμ ήταν αντιγραφή από την Κροατία και ότι το σλόγκαν ήταν κλεμμένο από την L'Oreal.

Μόλις προ ημερών, η συγκεκριμένη καμπάνια απέσπασε διπλή διάκριση, ανάμεσα σε 1.327 συμμετοχές, στο "Japan World’s Tourism Film Festival", κερδίζοντας το Prize in Tourism Destinations - Country Award και το Best Social Responsibility Video. Στο καναβάτσο, η ηγεσία του Σύριζα.

Όλοι θυμόμαστε τον Μάρτιο του 2020, όταν ο αρχηγός του Σύριζα, είχε στρέψει όλα τα πυρά κατά της κυβέρνησης για τη διαχείρισή της, στο μεταναστευτικό/προσφυγικό. Επεσήμαινε επίμονα, πως αυτό που συνέβαινε στον Έβρο με τη μαζική απόπειρα να περάσουν μετανάστες από τα σύνορα, δεν συνιστούσε εισβολή και κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έστηνε επικοινωνιακές φιέστες με τους Ευρωπαίους.

Λίγες μόλις ημέρες μετά και αφού αποδείχθηκε ότι ήταν επιτυχής ο χειρισμός των καταστάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, η ηγεσία του Σύριζα αναγκάστηκε να απομονώσει όσους είχαν ταχθεί το τελευταίο διάστημα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα ή έμμεσα υπέρ των ανοιχτών συνόρων στον Έβρο επιρρίπτοντας τη ευθύνη της εισβολής και της προσφυγική κρίσης στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο καναβάτσο, η ηγεσία του Σύριζα.

Όλοι θυμόμαστε ότι μέσα στο Νοέμβριο του 2020, ο αρχηγός του Σύριζα είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί».

Μόλις το περασμένο Σάββατο ο αριθμός των εμβολιασμών πέρασε το 1 εκατομμύριο, μέσα από μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία, που αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού, οργάνωσης και εκτέλεσης για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στο καναβάτσο, η ηγεσία του Σύριζα.

Όλοι θυμόμαστε τον Ιανουάριο του 2020, όταν ο αρχηγός του Σύριζα χαρακτήριζε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού σαν «πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας».

H προχθεσινή ανακοίνωση της προέδρου της Κομισιόν Φον ντερ Λάιεν, για την θέσπιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 17 Μαρτίου, προκάλεσε μια ακόμα πτώση της ηγεσίας του Σύριζα, στο πολιτικό καναβάτσο.

Ίσως και να μην έχουν άδικο λοιπόν, όσοι εκτιμούν ότι το μεγάλο ατού της κυβέρνησης, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή το γεγονός ότι στη θέση του αρχηγού του Σύριζα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Και σε αυτό το συμπέρασμα, δεν καταλήγουν μόνο λόγω των συνεχών πτώσεων της ηγεσίας του Σύριζα στο πολιτικό καναβάτσο, όποτε αυτή προσπαθεί να οξύνει τις καταστάσεις. Αλλά και λόγω της διαρκούς υστέρησης της αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα από τους πολίτες στις δημοσκοπήσεις, όπου ο αρχηγός του Σύριζα, δεν υπολείπεται μόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του «κανένα».

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω μερικώς, με αυτήν τη άποψη. Το καλύτερο χαρτί της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά όλη η ομάδα των ηγετίσκων και δελφίνων που αδημονούν να αναδειχθούν, μέσα από δηλώσεις και καταγγελίες κατά της κυβέρνησης. Μια τέτοια υποομάδα είναι αυτή, που είχε παρουσιαστεί σε προηγούμενο άρθρο με τίτλο: «Ο κόσμος που δεν καταλαβαίνει και το Τρίο Μπελκάντο του Σύριζα».

Το άρθρο αναφερόταν στις από κοινού δηλώσεις του «συντονιστή του Οικονομικού κύκλου» του Σύριζα, της τομεάρχου Οικονομικών και του τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Σύριζα, για την πορεία της οικονομίας, σχετικά με την πορεία της ύφεσης στη χώρα μας. Οι δηλώσεις ξεκινούσαν με τη καταγγελία ότι: «Η έκθεση χειμερινών προβλέψεων της Κομισιόν, που ανακοινώθηκε σήμερα, εκτιμά ότι η χώρα μας θα σημειώσει διψήφια ύφεση το 2020 και τη δεύτερη βαθύτερη στην Ευρώπη, αλλάζοντας προς το χειρότερο τις δικές της προηγούμενες προβλέψεις.»

Πράγματι, η ΕΕ είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι το 2020 θα έκλεινε για τη Ελληνική οικονομία, με ύφεση 10% και όχι με 9% που προέβλεπε η ίδια η ΕΕ πριν από κάποιους μήνες. Οι καταγγέλλοντες δελφίνοι της ηγεσίας του Σύριζα που εκπροσωπούν μάλιστα το εκσυγχρονιστικό του κομμάτι, είχαν λησμονήσει το γεγονός ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός της Ελληνικής Κυβέρνησης είχε λάβει ως βάση ύφεση 10,5% του ΑΕΠ και αυτό είχε σημασία, τότε.

Και ήρθε την περασμένη Παρασκευή η ίδια η πραγματικότητα μέσα από την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, να ρίξει και το «τεχνοκρατικό Τρίο Μπελκάντο της οικονομίας» της ηγετικής ομάδας του Σύριζα στο καναβάτσο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το ελληνικό ΑΕΠ το 2020 σε όρους όγκου, ανήλθε σε 168,5 δισ. ευρώ έναντι 183,6 δισ. ευρώ το 2019 παρουσιάζοντας μείωση κατά -8,2%. Και αυτό κυρίως, διότι κατά το Q4 του 2020 η οικονομική δραστηριότητα έδειξε σημάδια ανάκαμψης με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 2,7% σε σχέση με το τρίμηνο που είχε προηγηθεί.

Η σύγκριση ανάμεσα σε ένα σχετικά πειθαρχημένο κυβερνητικό σύνολο που φέρνει αποτελέσματα, μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια που προφανώς έχει και λάθη, μέσα από σκληρή δουλειά που προφανώς έχει και ελλείψεις και στο επαναστατημένο ασκέρι της ηγεσίας του Σύριζα, είναι άνιση. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι μεγάλο ατού που κρατάει η κυβέρνηση στο χέρι της, είναι η ανυπέρβλητη ασχετοσύνη και η παροιμιώδης ανικανότητα όλης της ηγετικής ομάδας του Σύριζα.