Τέλος με το «μαρτύριο» Λουράντου

Σε αντίθεση με την υποδειγματική διαδικασία του εμβολιασμού, η αντίστοιχη διαδικασία προμήθειας και καταγραφής των self test εμφανίζει σοβαρά προβλήματα. Είναι προφανές, ότι ίσχυσαν άλλα απ' αυτά, που βιαστικά προφανώς, είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ακόμη και η διάθεση ενός δωρεάν τεστ την εβδομάδα, σε όλους τους πολίτες δεν υλοποιήθηκε. Οι διαμαρτυρίες δικαιολογημένες. Δικαιολογούνται ο γκρίνιες από γονείς και εκπαιδευτικούς που δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την υποβολή των αποτελεσμάτων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Και από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που κάποιοι δεν σκέφτηκαν να τους καταχωρίσουν στους δικαιούχους των self test. Γκρίνιες από τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν ακριβή εικόνα πόσα τεστ δικαιούνται την εβδομάδα, πως θα τα παίρνουν  ποιος θα πληρώνει το αντίτιμο και τα πρόστιμα.

Η σύγχυση και η ταλαιπωρία υπονομεύει την αξία του εργαλείου πάνω στο οποίο η κυβέρνηση στήριξε πολλά για το άνοιγμα των σχολείων, της εστίασης, του τουρισμού.

 Αλλά «τραγική»  την κατάσταση δεν την λες αν δεν θέλεις να χαρακτηριστείς εκτός πραγματικότητας, εμπαθής και ολίγον προκλητικός.

Χαρακτηριστικά που φαίνεται ότι διαθέτει ο πρώην πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και νυν πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος που ολοφύρεται «έχουμε σηκώσει ένα μαρτύριο άνευ προηγουμένου».

Το «μαρτύριο» που ζει ο κ. Λουράντος και δεν έχει προηγούμενο όπως λέει, είναι ότι το 80% που πάει στο φαρμακείο του δεν δικαιούται το self test. Α, επίσης μερικά κουτάκια στις παρτίδες που παρέλαβε, ήταν προβληματικά. Στην αρχή διαμαρτυρόταν γιατί έπρεπε να ξεπακετάρει τις συσκευασίες από τη μεγάλη συσκευασία και πιο νωρίς γιατί τα φαρμακεία δεν θα έπαιρναν μια μικρή…προμήθεια. Συγγνώμη αμοιβή.  

Ο κυβερνητικός μηχανισμός που τρέχει να διορθώσει την κατάσταση τώρα θα δώσει τέλος και στο μαρτύριο του κ. Λουράντου. Ο στρατός σύμφωνα με το σχέδιο θα αναλάβει να συγκεντρώνει τα self tests σε ένα κεντρικό σημείο διάθεσης και από κει θα τα παίρνουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ!