7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Τα μονοκλωνικά, η Κούβα και ο Παύλος Πολάκης

Αν σήμερα κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιος βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ πχ ο Αδωνις Γεωργιάδης έστηνε… καμπάνιες απαιτώντας επίμονα την αγορά ενός οποιουδήποτε φαρμάκου, δεν θα τον ξέπλενε τίποτα από τα υπονοούμενα και το στόμα του Παύλου Πολάκη. Κι όμως ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες κυκλοφορεί και διαλαλεί την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα προμήθειας των μονοκλωνικών φαρμάκων. Θα πει κάποιος, μα είναι γιατρός. Και ως γιατρός έχει γνώση. Και έχει και γνώμη.

Αλλά γιατί εμείς να αποδεχθούμε ότι ο Πολάκης ό,τι λέει το λέει επειδή είναι απλώς γιατρός και έχει γνώσεις; Εκείνος πετάει στον κάλαθο των αχρήστων καθηγητάδες και καθηγητάδες με αισχρά υπονοούμενα και απειλητικές προειδοποιήσεις σαν την τελευταία που διατυπώνει στην ανάρτησή του στο fb: «ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ».

 Ο Παύλος Πολάκης εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους dealer του αντιεμβολιασμού και του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Σκορπάει την αμφιβολία στους διστακτικούς λέγοντας ότι χορηγούνται μαζικά «εμβόλια που δεν έχουν τελειώσει με τον ενδεδειγμένο έλεγχο τη φάσης τρία» και φοβίζει όσους ήδη εμβολιαστεί επιμένοντας στην ανηθικότητα του «ξεστοκαρίσματος» που χρησιμοποίησε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πραγματικότητα είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ για μια κοινωνία που έχει αντιπολίτευση σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ σκληρή και για ορισμένους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού κουμάντο στη στρατηγική, στην επικοινωνία και στη γλώσσα του Αλέξη Τσίπρα για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό κάνει ο Παύλος Πολάκης. Ούτε ο Ξανθός που εμβολιάστηκε με το Astra Zeneca χωρίς αστερίσκους, ούτε ο Νίκος Φίλης ούτε η κ. Μπέττυ Μπαζιάνα που εμβολιάστηκε με τη σειρά της και φωτογραφήθηκε για τον συμβολισμό της πράξης. Γκούγκλαρα να δω αν θα βρω αντίστοιχη φωτογραφία του πρώην υπουργού που ως γιατρός προηγείται στον εμβολιασμό αλλά δεν βρήκα. Ισως δεν έψαξα καλά. Μην το κουράζουμε.    

Ο Παύλος Πολάκης κάνει ταμείο στην Κουμουνδούρου και κάθε που νυχτώνει προσθέτει τους νεκρούς της μέρας. Προκαλώντας ενθουσιασμό στους ακόλουθούς του που ζουν με την προσμονή των παραδείσων της Αριστεράς. «Κούβα: λιγότεροι από 1000 νεκροί από την πανδημία σε έναν πληθυσμό των 11 εκ. Στην Ελλάδα 12.419 νεκροί. Γιατί;» ρωτά τον πρώην υπουργό follower του. Μήπως υπάρχει στην Κούβα εταιρία που παράγει και διαθέτει μονοκλωνικά και έσωσε 10.999.000 Κουβανούς;