7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Οι γιαγιάδες της Συκαμιάς και η ΠτΔ

Μην ψάχνετε τι ζόρι τραβάνε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσοι της επιτέθηκαν, επειδή στάθηκε μπροστά στον φράχτη που προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα στον ‘Εβρο.

Τραβάνε το ίδιο ζόρι με όσους, πριν κάμποσο καιρό, την έψεγαν γιατί δεν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών ή γιατί δήθεν έφυγαν τα καριοφίλια από το Προεδρικό Μέγαρο…

Αν το σκεφτούμε καλύτερα η Πρόεδρος απολαμβάνει ένα εξαιρετικό προνόμιο!

Να της επιτίθενται ταυτόχρονα διάφοροι, και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Και από τα δεξιά της δεξιάς και από τα αριστερά της αριστεράς.

Το ζόρι όλων αυτών είναι, ότι η κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου προέρχεται από το κέντρο και κινείται με μετριοπάθεια, στο κέντρο.  Όχι απλώς στο λεγόμενο πολιτικό κέντρο.

Αλλά στο κέντρο της ζωής και των ουσιαστικών πραγμάτων που την συνθέτουν.

Η κυρία Πρόεδρος δεν δημιουργεί δίπολα.

Συνθέτει έννοιες και αξίες που ενυπάρχουν στον πυρήνα της Ελλάδας. Μιλάει με πάθος για την πατρίδα και την ανάγκη προάσπισης της. Υπερασπίζεται εξίσου παθιασμένα την ανοικτή κοινωνία και τους απέλπιδες. Στον κώδικα αξιών της, αυτά δεν είναι αντικρουόμενα και εχθρικά μεταξύ τους. Αυτά είναι η Ελλάδα.

 Ο κώδικας της αντικατοπτρίζεται και αντικατοπτρίζει τον κώδικα των απλών ανθρώπων. Προσομοιάζει στον κώδικα των γιαγιάδων της Συκαμιάς της Λέσβου που έγιναν παγκόσμιο ελληνικό σύμβολο. Κρατούσαν με στοργή στα χέρια τους το μωράκι των θαλασσο-πνιγμένων προσφύγων από τη Συρία αλλά αν το έφερνε αλλιώς η μοίρα θα κράταγαν και τουφέκι προκειμένου να υπερασπιστούν εστίες και βωμούς.

Αυτό που επίσης δεν αντέχουν οι ντουμπλ φας, επικριτές της Κατερίνας Σακελλαροπούλου είναι πως εκείνη κατανοεί την αξία και το βάθος της ανθρώπινης ύπαρξης και πως το ενδιαφέρον της είναι ανυπόκριτο και ειλικρινές.  

Σε αντίθεση με τον δεξιό πατριδοκάπηλο ρατσισμό και τον αριστερό κάλπικο ουμανισμό που συνδυάζεται με μια απεχθή απέχθεια στην πατρίδα.