Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει τη χώρα και ως αντιπολίτευση

Αντικειμενικά, είναι πολύ δύσκολο για ένα κόμμα να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στη δομή του «επιτελικού κράτους». Το είχαμε επισημάνει από τις 8 Αυγούστου κιόλας, όταν είχαμε δει την πρώτη αγόρευση του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη. Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση της Βουλής τότε αισθανθήκαμε...απροστάτευτοι μπροστά στον βομβαρδισμό από νομικά επιχειρήματα που ήταν αδύνατο να ελέγξουμε. 

Γράφαμε στις 8 Αυγούστου:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιος στην Αντιπολίτευση να τα βάλει με τον κ.Γεραπετρίτη; Ρητορική η ερώτηση…

Τι σκοπεύει να κάνει η Αντιπολίτευση γι αυτό; Είδαμε τον κ.Τσίπρα προχθές στη Βουλή (ήταν μια από τις καλές του μέρες η προχθεσινή) να πνίγεται από το δίκιο και το καημό που η Νέα Δημοκρατία, τα Μήντια κι εν τέλει το εκλογικό σώμα τον αδίκησαν! Έκαναν, λέει, ιδιοτελή κριτική όταν ο ίδιος δεν καταδέχτηκε ποτέ να εξηγήσει στον ελληνικό λαό της αποφάσεις του και όταν δεχόταν έλεγχο, έβγαζε στο σεργιάνι τα “μαντρόσκυλα”, κοινοβουλευτικά, ψηφιακά, αναλογικά να εκφοβίζουν όσους είχαν ενστάσεις».

Έξι μήνες μετά από αυτές τις σκέψεις, το Σάββατο το βράδυ κι αφού πρώτα είδαμε τα επτά (7) βίντεο που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακούσαμε την ομιλία του κ.Τσίπρα στην εκδήλωση του κόμματός του.

Η «βελόνα» είχε κολλήσει στον Αύγουστο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας προσωπικά, δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα το θυμό που τους προκάλεσε η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος, παράγουν μηνύματα για κατανάλωση αποκλειστικά από τους ψηφοφόρους και οπαδούς του και απευθύνονται με μένος στην πλειοψηφία που τους έστειλε στο σπίτι τους.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ακόμα και η αντιπολίτευση που κάνουν στα επτά βίντεο απευθύνεται στους οπαδούς και όχι σε ολόκληρη την κοινωνία. Και τι σόι αντιπολιτευση είναι αυτή; Οι δηλωμένοι πολιτικοί φίλοι και ψηφοφόροι της κυβέρνησης κάνουν σοβαρότερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις σελίδες τους στα social media.

Σε μια πολιτική συγκυρία που διεθνώς ευνοεί τα κόμματα της αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν μπορεί να καρπωθεί το κύμα αλλά αποδεικνύεται ανεπαρκής να διαχειριστεί ψυχολογικά την ήττα του οκτώ μήνες μετά τις κάλπες. Η πορεία του Μπέρνι Σάντερς στις ΗΠΑ ανατροφοδοτεί ήδη όλα τα κινήματα της αριστεράς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιπολιτευθεί ένα πολύπλοκο σύστημα διακυβέρνησης φτιάχνει βίντεο-σκετσάκια με τον κ.Μάκη Βορίδη για να χαρούν οι οπαδοί του!

Ας το γράψουμε άλλη μια φορά. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραδέχεται τον ακρωτηριασμό που υπέστη επειδή κυβέρνησε αγαστά (η έμφαση στη λέξη «αγαστά») με την ακροδεξιά και συνεχίζει να την εκτρέφει στους κόλπους του με φορέα της τον Παύλο Πολάκη αυτή τη φορά, όσο ο κ.Τσίπρας δεν «τα βρίσκει» με την αριστερή ριζοσπαστική του πτέρυγα, θα παράγει πολιτικό λόγο αποκλειστικά για τους οπαδούς του, θα παραδέρνει στην εσωστρέφεια και θα επιτίθεται με αψυχολόγητη μανία στους Έλληνες που δεν τον ψήφισαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έβλαψε τη χώρα. Είναι η μοναδική περίπτωση κόμματος  στην ιστορία που τη βλάπτει και ως αντιπολίτευση αφού πραγματικά αδυνατεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στα θεσμικά του καθήκοντα και να ελέγξει στα σοβαρά την κυβέρνηση. Αν δεν μπορούν να ασκήσουν οι ίδιοι τα καθήκοντά τους, ας προσλάβουν μια εταιρεία συμβούλων να τους τα ετοιμάζει. Να κάνουν κάτι όμως. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς αντιπολίτευση. Η τραγική ανεπάρκεια του κ.Τσίπρα και του κόμματός του μας στοιχίζει.