7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Η ωμή... της ωμής παρέμβασης στο ΚΙΝΑΛ!

Αν μη τι άλλο στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ή στο ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ (θα καταλήξουμε στην ονοματοδοσία μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Φθινοπώρου ανάλογα με το ποιος υποψήφιος αρχηγός θα επικρατήσει) δεν θα πλήξουν όσο υπάρχουν.

Η περιφρούρηση του μικρού κομματικού χώρου που έχει απομείνει, είναι υπαρξιακό ζήτημα και οι προσφερόμενες επιλογές για συμμαχίες από τα αριστερά και τα δεξιά, προκαλούν στα επιμέρους κομμάτια του κόμματος, αγωνίες και φόβους… εισπήδησης.

Φόβος απολύτως ετεροχρονισμένος σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε εισπήδηση και αποψίλωσε το ΚΙΝΑΛ από στελέχη και οπαδούς την περίοδο που κάλπαζε προς την εξουσία και την περίοδο που απολάμβανε την εξουσία συνεταιρικά με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.  Η διατήρηση της μικρής γέφυρας με το ΚΙΝΑΛ εξυπηρετεί μερικούς μόνους και έρημους άργησαν πολύ να πάρουν το δρόμο αυτό όπως π.χ τελευταία έκανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Συμεών Κεδίκογλου.  

Επίθεση και ολοκληρωτική λεηλασία του ΚΙΝΑΛ από στελέχη και ψηφοφόρους δεν είναι στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Για λόγους στρατηγικής και πολιτικής ηθικής. Είναι αυτονόητο πως η ΝΔ θέλει το Κίνημα Αλλαγής σε διαρκή τροχιά απόκλισης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά προσκλητήρια και σαλπίσματα παρέμβασης δεν θα υπάρξουν.  

Είναι πάντως ακατανόητο γιατί προκάλεσαν τόση ένταση και τόσες διαμαρτυρίες στη Χαριλάου Τρικούπη τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα πρόσωπα που διεκδικούν την ηγεσία.   

Πολύ δε περισσότερο όταν η ίδια η κ. Φώφη Γεννηματά προσχωρεί στην πρωτοφανή άποψη Τσίπρας ότι οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν προτιμητέο αρχηγό τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο είναι «ωμή παρέμβαση» στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ!

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν τόλμησε να το πει όπως το είπε ο κ. Τσίπρας προ ημερών αλλά το εννόησε απολύτως. « Αποκρούουμε τις παρεμβάσεις στο κόμμα μας είτε πρόκειται για δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία είτε για απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά μας από άλλα κόμματα» φέρεται να είπε σε συνομιλία της μέσω τηλεδιάσκεψης με στελέχη της Α. Αθήνας.

Το «Αλέξης Τσίπρας» και «απαράδεκτη επέμβαση» δεν μπήκαν στην ίδια πρόταση από την κ. Γεννηματά γεννώντας απορίες και εντυπώσεις. Εντυπώσεις που άμβλυνε με άρθρο του ο Κ.Σκανδαλίδης καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρβαση κατά τρόπο απροκάλυπτο και κυνικό των εσκαμμένων χωρίς να κάνει τον συμψηφισμό αναγορεύοντας τις δημοσκοπήσεις σε…επέμβαση στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ.