Ένα αναπτυξιακό, Άδωνι, δεν φτάνει!

Ένα αναπτυξιακό, Άδωνι, δεν φτάνει!

Το «Κίνημα» αντιλαμβάνεται ότι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο καταπολεμά αποτελεσματικά την φτώχεια. Κινδυνεύει να τελειώσει έτσι η δεξαμενή άντλησης επαναστατών! Γι αυτό και οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατεβάζουν πάλι τα στρατά τους αύριο Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας. Ο σύντροφος Τέλης Αϊβαλιώτης, γνωστός φιλελευθερόφρων, πάντως, είχε την υπομονή να μετρήσει τους διαδηλωτές στην προηγούμενη απεργία: Έφτασαν τα 1867 άτομα.

Είναι δικαίωμα του εργατικού κινήματος να απεργεί. Αλλά 1867 νοματαίοι; Με αυτούς κλείσανε το κέντρο της Αθήνας και κάνατε τον βίο αφόρητο σε όσους θελήσανε εκείνη την ημέρα να εργαστούν; Και ήταν τόση μεγάλη η επιτυχία τους που είπαν να την επαναλάβουν!

Τόσο πολύ τρέμουν το αναπτυξιακό νομοσχέδιο; Απ' ότι φαίνεται ναι. Είναι και το γεγονός ότι το ΚΚΕ αποφάσισε να σηκώσει το λάβαρο της αντίστασης, στριμώχνοντας τους ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην γωνία. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, λοιπόν, δεν θέλουν να αφήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ΠΑΜΕ. Κι έτσι σπεύδουν να κηρύξουν την μία απεργία πίσω από την άλλη…

Η ζωή λύνει αυτά τα θέματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα θυμάστε πόσες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ή και περισσότεροι συμμετείχαν σε εκείνη την διαδήλωση σταθμό για τον νόμο Γιαννίτση. Ο Νόμος Γιαννίτση «έπεσε» πριν ακόμη κατατεθεί στην Βουλή. Ομοίως κατέρρευσε στην συνέχεια και το ασφαλιστικό σύστημα. Πολλοί απ' όσους συμμετείχαν σε εκείνη την πορεία το έχουν μετανιώσει. Βίωσαν στο πετσί τους τις συνέπειες της ιδεοληψίας τους. Τότε ήταν δεκάδες χιλιάδες. Ίσως και εκατοντάδες. Τις προάλλες μόλις 1867. Στο τέλος τα γραφεία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ θα έχουν γίνει μνημεία μιας ξεχασμένης θρησκείας…

Μόλις 1867 νοματαίοι συμμετείχαν πριν λίγες μέρες στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Άντε και φτάσουν αύριο τους 1868 ή τους 3.868. Αλλάζει κάτι; Είναι αυτά νούμερα που κρύβουν μαζικότητα και αποδοχή; Φυσικά και όχι! Δείχνουν ότι η κοινωνία δεν ακολουθεί. Η κοινωνία θέλει λύσεις και δεν δείχνει πλέον διατεθειμένη να εμπιστευτεί το μέλλον της στις ονειρώξεις των ιδεοληπτικών της αριστεράς. Η κοινωνία θέλει ένα καλύτερο παρόν και όχι υποσχέσεις για ένα αδιόρατο «κόκκινο μέλλον»!

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία των δυνάμεων της κοινής λογικής να εδραιώσουν πολιτικές της Ελεύθερης Αγοράς. Είναι η μοναδική ευκαιρία που προσφέρεται στο φιλελεύθερο στρατόπεδο να ανατρέψει πλήρως τις συνθήκες που οδήγησαν στην κυριαρχία της αριστερής ιδεολογίας. Όχι ένα αναπτυξιακό Άδωνι. Και δύο και τρία και χίλια δεκατρία! Όσα χρειάζονται για να φυσήξει σε αυτή την χώρα ο άνεμος της Ελευθερίας. Και μάλιστα τώρα, που η ήττα της αριστεράς είναι ακόμη νωπή.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]