Ερντογάν: Η Ελλάδα να μην τα βάζει μαζί μας στο Αιγαίο
AP
AP
Νέο παραλήρημα

Ερντογάν: Η Ελλάδα να μην τα βάζει μαζί μας στο Αιγαίο

Νέα φραστική επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι η χώρα του δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα όσο αυτή «δεν τα βάζει μαζί μας στο Αιγαίο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εκτοξεύσαμε τον Tayfun. Πόση είναι η εμβέλεια του Tayfun; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Οι Έλληνες τρελάθηκαν. Οι εφημερίδες αμέσως είχαν τίτλους: "Θα χτυπήσουν την Αθήνα". Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα αρκεί να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο», ισχυρίστηκε.

«Όσο δεν μπλέκετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας», υποστήριξε ο Ερντογάν σε εκδήλωση στην επαρχία της Αττάλειας.

Ο Ερντογάν χαιρέτησε την αναπτυσσόμενη τουρκική αμυντική βιομηχανία, δηλώνοντας ότι η κάθε χώρα «φθονεί» την Τουρκία για το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης Bayraktar TB2, αλλά και για το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος τζετ, Kizilelma.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εκτόξευσε για πρώτη φορά τον βαλλιστικό πύραυλο, τουρκικής κατασκευής, Typhoon, τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων σε 456 δευτερολέπτων.

Την περασμένη Τρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος είχε εκτοξεύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να καθίσει φρόνιμα.

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δεν είχε παραλείψει να στείλει εκ νέου τα  μηνύματά του προς την Ελλάδα.

«Δεν είχαμε εμείς πύραυλο, και τώρα που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν», είπε αναφέρει ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Οι εφημερίδες γράφουν πρωτοσέλιδα: “Κοιμάστε κι ο Τούρκος στέλνει Tayfun από τη Σμύρνη”», είχε επισημάνει.

Υποστηρίζοντας πως: «Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 561 χιλιομέτρων. Δεν είναι αρκετό. Πρέπει να την αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα», είπε και συνέχισε σε επιθετικό τόνο: «Ηρεμήστε, καθίστε φρόνιμα. Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν».

Διαβάστε επίσης:

Πόσο μπορεί να «στραβώσει» το κλίμα στα ελληνοτουρκικά;

Δέκα ερωτήματα για τα ελληνοτουρκικά

Έξαλλος ο Τούρκος αντιπρόεδρος για τη φωτογραφία Φλώρου στην Ψέριμο

Μενέντεζ: Οι παράλογοι εκφοβισμοί Ερντογάν πρέπει να σταματήσουν