Ξεπέρασαν τους 40.000 οι νεκροί - Προειδοποιήσεις για «δεύτερο κύμα» το χειμώνα
Μ. Βρετανία - κορονοϊός

Ξεπέρασαν τους 40.000 οι νεκροί - Προειδοποιήσεις για «δεύτερο κύμα» το χειμώνα

Το σύνολο των θανάτων ασθενών με κορονοϊό σε όλους τους χώρους ξεπέρασε τις 40.000, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 357 νέοι θάνατοι και το σύνολό τους έφτασε συγκεκριμένα τους 40.261. Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται είναι 7.080 και είναι μειωμένος κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, επιστήμονες στον τομέα της υγείας κάλεσαν την Παρασκευή τον πρωθυπουργό της Βρετανίας να προετοιμάσει τη χώρα για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του κορoνοϊού τον χειμώνα και προειδοποίησαν ότι η Βρετανία θα θρηνήσει πολύ περισσότερα θύματα, αν δεν προετοιμάσει σωστά την απάντησή του σε αυτό το δεύτερο κύμα του ιού.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αγγλία εμφανίζεται μειωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, κατά περίπου 2.500, σύμφωνα με νέα δεδομένα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Με βάση τα αποτελέσματα εξετάσεων, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μέσα σε ένα τυχαίο 24ωρο έπεσε στα 5.600 από τα 8.000.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης στα θέματα της πανδημίας, Πάτρικ Βάλανς, δήλωσε σε ξεχωριστές τοποθετήσεις του σήμερα ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας, και συγκεκριμένα στα βορειοδυτικά, είναι αυξημένος πάνω από το 1, που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αυτές περιοχές θα αντιμετωπίσουν αυξημένα κρούσματα παρ’ όλο που στο σύνολο της Αγγλίας, ο δείκτης εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ του 0,7 και του 1, και για το σύνολο της Βρετανίας ο δείκτης βρίσκεται μεταξύ 0,7 και 0,9.

Είπε ακόμη ότι ο επιπολασμός της Covid-19 βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία στη χώρα και ότι χοντρικά υπάρχουν περίπου 39.000 νέα κρούσματα κορονοϊού κάθε εβδομάδα.

AP Photo/Matt Dunham

Διαβάστε ακόμα:

Ιταλία - κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα, μειώνονται οι νεκροί