Υποψήφια για την ηγεσία του ΠΟΕ η υπουργός Εμπορίου της Ολλανδίας

Υποψήφια για την ηγεσία του ΠΟΕ η υπουργός Εμπορίου της Ολλανδίας

Στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του επόμενου γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου βρίσκεται η υπουργός εμπορίου της Ολλανδίας Σίγκριντ Κάαγκ, σύμφωνα με το δημόσιο ολλανδικό κανάλι NOS. Η Κάαγκ, πρώην διπλωμάτης που εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια στα Ηνωμένα Έθνη έχει την υποστήριξη διεθνών συναδέλφων της και η υποψηφιότητά της έχει σοβαρές πιθανότητες, ανέφερε το NOS.

Σύμφωνα με το Reuters, υπουργός Εμπορίου της Ολλανδίας από το 2017, η Κάαγκ δήλωσε ότι έχει ακούσει φήμες σχετικά με τις πιθανότητές της να αναλάβει αυτή τη θέση, αλλά δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής του νέου γενικού διευθυντή του ΠΟΕ. «Είναι μεγάλη τιμή να αναφέρεται το όνομά μου για μια τόσο σημαντική θέση», δήλωσε. «Θα δούμε τι θα συμβεί».

Κατά τη θητεία της στον ΟΗΕ ήταν επικεφαλής της αποστολής που, σε συνεργασία με την Οργάνωση για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων είχε αναλάβει την επίβλεψη της καταστροφής των χημικών όπλων στη Συρία.

Ο εν ενεργεία επικεφαλής του ΠΟΕ Ρομπέρτο Αζεβέντο ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι σκοπεύει να αποχωρήσει τον Αύγουστο, ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο, προκαλώντας έκπληξη την ώρα που ο οργανισμός αγωνίζεται να ελέγξει τις παγκόσμιες εντάσεις και να συντονίσει τις αντιδράσεις στην πανδημία του Covid-19.