UEFA: Μέτρα για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων

UEFA: Μέτρα για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2020-2021, θα υποχρεώνονται να χάνουν στα χαρτιά τον αγώνα αν δεν έχουν ενημερώσει εγκαίρως την UEFA για τυχόν ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, αν μια ομάδα αδυνατεί να ταξιδέψει λόγω των περιορισμών που ισχύουν στη χώρα του αντιπάλου, τότε ο γηπεδούχος είναι υποχρεωμένος να βρει εναλλακτική έδρα, είτε σε ουδέτερη χώρα είτε εντός συνόρων (αν για παράδειγμα υπάρχει τοπικό lockdown στην πόλη της έδρας του γηπεδούχου). Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε χάνει τον αγώνα στα χαρτιά.

Αν οι περιορισμοί επιβληθούν από μια κυβέρνηση την τελευταία στιγμή και επηρεάσουν τη διεξαγωγή μιας αναμέτρησης, τότε η ομάδα της χώρας που είναι υπεύθυνη για τη μη διεξαγωγή του παιχνιδιού, το χάνει στα χαρτιά.

Η UEFA θα δημοσιεύει μια λίστα των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ χωρών πριν από κάθε κλήρωση. Οι ομάδες που δεν θα έχουν ενημερώσει την UEFA τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την κλήρωση για τυχόν νέους περιορισμούς θα χάνουν τον αγώνα με 3-0, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Οι κανονισμοί θα ισχύσουν για την προκριματική φάση και τα playoffs των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.