Τραμπ: Ισχυρός σύμμαχος η Τουρκία - 13 Νοεμβρίου η συνάντηση με Ερντογάν

Τραμπ: Ισχυρός σύμμαχος η Τουρκία - 13 Νοεμβρίου η συνάντηση με Ερντογάν

Με αναφορές περί μεγάλου εμπορικού εταίρου προανήγγειλε με ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν που θα διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου επί αμερικανικού εδάφους. 

Ο κ. Τραμπ στην ανάρτησή του σημειώνει ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε ότι «Είναι επίσης καλοί στο να συναλλάσσεται κανείς μαζί τους… Επιπλέον, και το σημαντικότερο, θυμηθείτε ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό και ταμειακώς ενήμερο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ».

 

Η ανάρτηση αυτή έγινε πριν κλείσει ένα 24ωρο από τις απειλές που εξαπέλυσε, πάλι μέσω twitter, πως οι ΗΠΑ θα συντρίψουν την Τουρκία αν ξεπεράσει τα όρια.

Σημειώνεται ότι  συνάντηση των δύο ηγετών είχε συμφωνηθεί κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ σήμερα οριστικοποιήθηκε η ακριβής ημερομηνία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο αντρών, ο Ερντογάν εξέφρασε στον Αμερικανό ομόλογό του τη δυσαρέσκειά του για τη στρατιωτική γραφειοκρατία των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί δεν κάνουν όσα απαιτούνται με βάση τη συμφωνία των δύο χωρών.