Τραγωδία στη Βραζιλία: 4 ποδοσφαιριστές και ο πρόεδρος μιας ομάδας νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα

Τραγωδία στη Βραζιλία: 4 ποδοσφαιριστές και ο πρόεδρος μιας ομάδας νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα

Μια ακόμα αεροπορική τραγωδία σημαδεύει το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, καθώς ο πρόεδρος της ομάδας, Πάλμας και τέσσερις ποδοσφαιριστές έχασαν την ζωή τους μετά την συντριβή αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές και ο πρόεδρος της Πάλμας, ομάδας της 4ης Κατηγορίας του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, μετέβαιναν στη Γκοϊάνια για μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Ο σύλλογος ανακοίνωσε πως νεκροί είναι οι παίκτες Λούκας Πράσεντες (αμυντικός, 23 ετών), Γκιλιέρμε Νοέ (αμυντικός, 28 ετών), Ρανούλε (τερματοφύλακας, 27 ετών) και Μάρκους Μολινάρι (μέσος, 23 ετών), καθώς και ο πρόεδρος Λούκας Μέιρα (32 ετών) και ο πιλότος Βάγκνερ Μασάδο.

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές συμφώνησαν πρόσφατα με την ομάδα, ενώ στις 19 του μήνα ο σύλλογος είχε ενημερώσει πως τρεις εξ αυτών ήταν θετικοί στον κορονοϊό.

Η Πάλμας στη Γκοϊάνια θα έπαιζε αγώνα με τη Βίλα Νόβα για το Κόπα Βέρντε.

Το δυστύχημα συνέβη το πρωί της Κυριακής, ώρα Βραζιλίας. Το αεροσκάφος έπεσε στο έδαφος λίγη ώρα αφότου απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου στην περιοχή Λουζιμάνγκες.

Μια από τις πρώτες ομάδες που με ανακοίνωσή τους συμπαραστάθηκαν στην Πάλμας ήταν η Σαπεκοένσε. Ο σύλλογος αποδεκατίστηκε το 2016 όταν η πτήση στην οποία επέβαιναν οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ έπεσε κοντά στο Μεδεγίν. Μόλις τρεις παίκτες της ομάδας επιβίωσαν. Από τους 77 επιβάτες της πτήσης μόνο έξι έζησαν.