Τουρκία: Καθολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα

Τουρκία: Καθολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας τις καθημερινές και καθολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα επιβάλλονται στην Τουρκία για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι στη χώρα από τη νόσο Covid-19 καταρρίπτουν ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους το διάστημα μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί τις καθημερινές και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών».

Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από αύριο Τρίτη, ενώ από αυτά θα εξαιρούνται ορισμένοι τομείς όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής.

Ο απολογισμός των νεκρών από νέο κορονοϊό στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συναπτή ημέρα, σήμερα, με 188 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, για το τελευταίο 24ωρο ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με 31.219 μολύνσεις. Εδώ και 4 μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μόνο τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, ωστόσο από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει όλες τις μολύνσεις. Το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο ανέρχεται σε 13.746.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ