Το Russia Today πρόσφερε θέση παρουσιαστή στον Ε. Μοράλες

Το Russia Today πρόσφερε θέση παρουσιαστή στον Ε. Μοράλες

Θέση εργασίας πρόσφερε η διευθύντρια σύνταξης του ρωσικού, διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου Russia Today στον παραιτηθέντα πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Ο Μοράλες εξαναγκάστηκε σε παραίτηση καθώς αμέσως μετά την επανεκλογή του ξέσπασαν βίαιες ταραχές στην λατινοαμερικανική χώρα. 

Η Μαργκαρίτα Σιμονιάν έγραψε στην εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων Telegram «Προτείνω στον Μοράλες μια συναρπαστική δουλειά παρουσιαστή».

Χρηματοδοτούμενο από το ρωσικό κράτος, το τηλεοπτικό δίκτυο διαθέτει υπηρεσίες στα ρωσικά, τα αγγλικά, τα αραβικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ θεωρούν ότι το RT αποτελεί μέσο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης της Μόσχας, κάτι που το τηλεοπτικό δίκτυο αρνείται κατηγορηματικά, εξηγώντας ότι είναι μια ανεξάρτητη φωνή απέναντι στην κυριαρχία των δυτικών μέσων ενημέρωσης.

Η Σιμονιάν, η οποία υπογράμμισε ότι ο Μοράλες δεν θα είναι ο πρώτος πρώην ηγέτης κράτους που εντάσσεται στο δυναμικό του, καθώς ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα ήδη παρουσιάζει μια εκπομπή λόγου στην ισπανική υπηρεσία του RT εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

«Δεν παραπονιέται», διαβεβαίωσε η Σιμονιάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ