Το Λονδίνο υποβαθμίζει το περιστατικό με τα προειδοποιητικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα

Το Λονδίνο υποβαθμίζει το περιστατικό με τα προειδοποιητικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε σήμερα πως δεν ερρίφθησαν προειδοποιητικά πυρά εναντίον βρετανικού αντιτορπιλικού στη Μαύρη Θάλασσα και πως η εξήγηση της Ρωσίας για το επεισόδιο είναι «προβλέψιμα ανακριβής», ενώ ο βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις είπε πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να «παρασύρονται», καθώς τέτοια περιστατικά δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστα.

Η Βρετανία υποβάθμισε το επεισόδιο που σημειώθηκε στα ανοικτά της χερσονήσου της Κριμαίας και για το οποίο η Ρωσία ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έριξαν προειδοποιητικά πυρά και βόμβες στην πορεία πλεύσης του αντιτορπιλικού.

Ο Ράαμπ, σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη, υποστήριξε πως κατά το επεισόδιο δεν έπεσαν προειδοποιητικά πυρά ούτε βόμβες.

Χθες το πρακτορείο Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά σε ένα αντιτορπιλικό του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού μετά την είσοδό του σε ρωσικά χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, και ένα ρωσικό αεροσκάφος έριξε βόμβες στην πορεία πλεύσης του ως προειδοποίηση.

«Πιστεύουμε πως οι Ρώσοι έκαναν γυμνάσια με πυροβολικό στη Μαύρη Θάλασσα, και παρείχαν στη ναυτική κοινότητα προηγούμενη προειδοποίηση για τη δραστηριότητά τους» ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση στο Twitter.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε πως το HMS Defender έπλεε σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή από την Οδησσό, στην Ουκρανία, προς τη Γεωργία.