Το Βερολίνο συντάσσεται με το Παρίσι - Ζητεί κοινή στάση στο μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Πεκίνο

Το Βερολίνο συντάσσεται με το Παρίσι - Ζητεί κοινή στάση στο μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Πεκίνο

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η Ευρώπη χρειάζεται να υιοθετήσει κοινή στάση στο ζήτημα πιθανού διπλωματικού μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο.

Η ίδια είπε ότι η υπόθεση της κινέζας τενίστριας Πενγκ Σουάι, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί έπειτα από καταγγελία της για σεξουαλική επίθεση εις βάρος της, θα πρέπει να διερευνηθεί.

«Όταν μια γυναίκα εξαπολύει μια τέτοια μομφή, πρέπει αυτή να ακουστεί σε ένα διεθνές πλαίσιο. Πρέπει να διερευνήσουμε την υπόθεση και να καταλήξουμε σε μια κοινή απάντηση», είπε η Μπέρμποκ από το Παρίσι όπου βρίσκεται, στην πρώτη της επίσκεψη στο εξωτερικό από τη θέση της υπουργού Εξωτερικών.

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν το διπλωματικό μποϊκοτάζ

 

Οι ΗΠΑ είναι εκείνες που ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας διπλωματικό μποϊκοτάζ λόγω των καταγγελλόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Η Μπέρμποκ επανέλαβε επίσης ότι τα σύνορα της Ουκρανίας δεν θα πρέπει να παραβιάζονται από τη Ρωσία, η οποία έχει μεταφέρει στρατεύματα κοντά στο σύνορο.

«Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι αδιαπραγμάτευτη», είπε η υπουργός.