7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Το 80% του πληθυσμού-στόχου εμβολιάστηκε στη Χιλή

Το 80% του πληθυσμού-στόχου εμβολιάστηκε στη Χιλή
APimages

Ο υπουργός Υγείας της Χιλής Ενρίκε Πάρις έκανε γνωστό χθες Τετάρτη ότι έχει πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού το 80% του πληθυσμού-στόχου της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης.

«Έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες σκληρής δουλειάς σε όλη τη Χιλή, καταφέραμε να εμβολιάσουμε το 80,26% του πληθυσμού-στόχου», με άλλα λόγια 12.199.649 πολίτες μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είπε στους δημοσιογράφους. «Αυτός ήταν ο πρώτος μείζων στόχος μας, και τώρα μπορούμε να πούμε ‘αποστολή εξετελέσθη’», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας Πάουλα Ντάσα κάλεσε τους πολίτες της Χιλής να συνεχίσουν «να προσέχουν, να τηρούν τα προληπτικά μέτρα και να χρησιμοποιούν σωστά τις μάσκες», καθώς η πανδημία δεν τελείωσε, «πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να τη θέσουμε υπό έλεγχο».

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στη Χιλή άρχισε την 3η Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 21.724.741 δόσεις.

Μείωση 20% των κρουσμάτων

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μειώθηκαν κατά 20% την τελευταία εβδομάδα, χάρη στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν και στη συνέχιση του εμβολιασμού, ανέφερε ακόμη το υπουργείο Υγείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.768 κρούσματα του SARS-CoV-2, ένας από τους χαμηλότερους αριθμούς από τον Μάρτιο, και 56 θάνατοι ασθενών με τον κορονοϊό. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε μέχρι εδώ τους 31.746 νεκρούς επί συνόλου 1.528.409 μολύνσεων.

Η χώρα αντιμετώπισε για μήνες κύμα μολύνσεων και ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ωθώντας την κυβέρνηση να επιβάλει lockdown σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας Σαντιάγο.