Τέλος στην απαγόρευση θητείας στον στρατό για τους transgender έβαλε με διάταγμα ο Μπάιντεν

Τέλος στην απαγόρευση θητείας στον στρατό για τους transgender έβαλε με διάταγμα ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα για την κατάργηση της απαγόρευσης των τρανσέξουαλ να υπηρετούν στον στρατό, μια απαγόρευση που είχε θέσει σε ισχύ ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι με την εντολή του προέδρου όλοι οι Αμερικανοί που έχουν τα προσόντα να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούν να υπηρετούν.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ότι η ταυτότητα του φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη στρατιωτική θητεία και ότι η δύναμη της Αμερικής βρίσκεται στην ποικιλομορφία της», τόνισε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε υιοθετήσει πολλά αμφιλεγόμενα μέτρα σε βάρος των διεμφυλικών. Ανατρέποντας μια εμβληματική απόφαση του Δημοκρατικού προκατόχου του, του Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε το 2017 την πρόθεσή του να απαγορεύσει στους διεμφυλικούς να υπηρετούν στον στρατό, επικαλούμενος «το τεράστιο ιατρικό κόστος» και τη «διαταραχή» που προκαλούν.

Στις αρχές του 2018 το Πεντάγωνο ενέκρινε τελικά τη στρατολόγηση διεμφυλικών που δεν έχουν προχωρήσει σε αλλαγή φύλου, ούτε έχουν σκοπό να το κάνουν, υπό τον όρο ότι θα υπηρετούν υπό το βιολογικό φύλο τους.