Τ. Ερντογάν: Αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

Τ. Ερντογάν: Αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με το Oruc Reis προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού σε ομιλία του για την 19η επέτειο του κόμματός του, AKP, ανέφερε πως προειδοποιήθηκε η Ελλάδα να μην επιτεθεί στο τουρκικό σκάφος, «αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα».

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση».

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στον οποίο φέρεται να επισήμανε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ μιας φόρμουλας που θα ικανοποιεί όλους και θα κερδίσουν όλοι, όμως στις προσπάθειες που αγνοούν την Τουρκία η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της». 

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Τούρκος πρόεδρος και με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τ. Ερντογάν μετέφερε το μήνυμα ότι τάσσεται υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή στη βάση του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου.