Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 14:11

-A +A

Συρία: Αντάρτες υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν την πόλη Σαρακέμπ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 14:11
Συρία: Αντάρτες υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν την πόλη Σαρακέμπ
-A +A

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό ανακατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ, είδηση που μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η εξέλιξη αυτή αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει την πρώτη απώλεια εδαφών στην πρόσφατη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Ο συριακός στρατός και σύμμαχοί του διεξάγουν επιχείρηση με σκοπό σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο όλης της επαρχίας που αποτελεί το έσχατο οχυρό των τζιχαντιστών και των ανταρτών, την επαρχία Ιντλίμπ, έπειτα από εννιά χρόνια πολέμου.

Σε ομιλία του χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία έχει καταρτίσει σχέδιο για να διώξει τον συριακό στρατό από τις περιοχές γύρω από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ και έδωσε διορία στις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν «ως το τέλος του μήνα».

Περίπου ένα εκατομμύριο άμαχοι, πολλοί εκ των οποίων κατέφυγαν στην Ιντλίμπ μετά τον εκτοπισμό τους από άλλες περιοχές της εμπόλεμης Συρίας, εγκατέλειψαν τις εστίες τους τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στην επαρχία και σε τομείς γύρω από αυτή.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα