Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 15:52

-A +A

Συνάντηση Μέι - Γιούνκερ αύριο στις Βρυξέλλες

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 15:52
Συνάντηση Μέι - Γιούνκερ αύριο στις Βρυξέλλες
-A +A

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το Brexit.

Μέι και Γιούνκερ θα συναντηθούν στις 18:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επεσήμανε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η ανακοίνωση της συνάντησης γίνεται την ώρα που Βρετανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές προσπαθούν να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Δεν θα ανοίξει εκ νέου η Συμφωνία Αποχώρησης, δεν θα υπάρξει χρονικό όριο στο backstop», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung και προδημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή της έκδοση τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως αν το Λονδίνο ζητήσει παράταση της διαδικασίας, το αίτημα θα γίνει δεκτό.

Σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο περιοδείας με στόχο να πιέσει για διέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Χθες άλλωστε, τέσσερις υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης παρότρυναν την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, να σταματήσει να χρησιμοποιεί την απειλή ενός Brexit χωρίς συμφωνία (no deal Brexit) στις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

AP Photo

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα