«Στοπ» στις αγορές ζώων από την Κίνα βάζουν Γερουσιαστές των ΗΠΑ

«Στοπ» στις αγορές ζώων από την Κίνα βάζουν Γερουσιαστές των ΗΠΑ

Αμερικανοί Γερουσιαστές προωθούν σχετική νομοθεσία με σκοπό να σταματήσουν οι εισαγωγές ζώων από τις υπαίθριες αγορές της Κίνας. 

Η Γερουσιαστής Τζόνι Ερνστ μαζί με τους συναδέλφους της Μάικ Μπράουν από την Ιντιάνα, Τζο Μάντσιν της Δυτικής Βιρτζίνια και Τζεφ Μέρκλεϊ του Όρεγκον προτείνουν μόνιμη απαγόρευση σε εισαγωγές ζώων από τις υπαίθριες αγορές της Κίνας.

Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας τα τελευταία χρόνια είχαν εισαχθεί ζώα από την αγορά της Ουχάν για «ερευνητικούς σκοπούς" αξίας πάνω από 3.7 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με μια αμερικανική ΜΚΟ από την Ουχάν και άλλες αγορές εισήχθησαν γάτες και σκύλοι.

Η Γερουσιαστής Ερνστ από την Αϊόβα σχολίασε με αφορμή την πρωτοβουλία της: «Δεν ξέρω από που προήλθε ο ιός, αν ήταν από εργαστήριο ή την αγορά άγριων ζώων της Ουχάν αλλά αυτό που θέλουμε να εξασφαλίσουμε είναι ότι δεν ξοδεύονται χρήματα Αμερικανών πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αγορά όπως και άλλες άνοιξαν κανονικά σε ολόκληρη την Κίνα, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το αντίθετο.

AP Photo/Mark Schiefelbein