Στις Βρυξέλλες η Μέρκελ για διαβουλεύσεις με στόχο το Ταμείο Ανάκαμψης

Στις Βρυξέλλες η Μέρκελ για διαβουλεύσεις με στόχο το Ταμείο Ανάκαμψης

Με ορίζοντα την Σύνοδο Κορυφής στις 17 Ιουλίου και με στόχο το Ταμείο Ανάκαμψης η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ. 

Η Μέρκελ η οποία έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαβουλεύσεις, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασολι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λαιεν.

Κατά την πρόσφατη διάσκεψη με τον Εμμανουέλ Μακρόν η Μέρκελ είχε δηλώσει σχετικά «Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία τον Ιούλιο, αν και ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς», προσθέτοντας ότι για την ίδια είναι πολύ σημαντικό «να βγούμε από την διαπραγμάτευση με ένα ισχυρό εργαλείο».

«Θα υπάρξουν προφανώς αλλαγές οι οποίες πρέπει να συζητηθούν, αλλά θα πρέπει στο τέλος να παραμείνει ένα ταμείο το οποίο θα βοηθά πραγματικά τις χώρες που χτυπήθηκαν πιο σοβαρά από την κρίση»,  επισήμανε η καγκελάριος.

Η Μέρκελ έχει επανειλημμένα καλέσει τις χώρες που αντιτίθενται στις επιχορηγήσεις  να αναθεωρήσουν τη θέση τους καθώς θεωρεί ότι χώρες με υψηλά χρέη όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν επωμιστεί ήδη ένα «τεράστιο βάρος». 

AP Photo/Michael Sohn