7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Στη Βαρσοβία η λευκορωσίδα σπρίντερ εντός της ημέρας

Στη Βαρσοβία η λευκορωσίδα σπρίντερ εντός της ημέρας
AP Images

Το γεγονός ότι πληροφορίες για την πτήση της λευκορωσίδας σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα από το Τόκιο έχουν γίνει ευρέως γνωστές προκάλεσε ορισμένες ανησυχίες ως προς την ασφάλεια, δήλωσε σήμερα πηγή της πολωνικής κυβέρνησης.

Η λευκορωσίδα αθλήτρια επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει προς την Βαρσοβία, έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, αλλά τελικά αναχώρησε σήμερα από το αεροδρόμιο του Τόκιο για την Βιέννη.

Πολλοί γνώριζαν για την πτήση

 

«Αντιληφθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι γνώριζαν για την πτήση... το πρόβλημα ήταν ότι οι πληροφορίες διαδόθηκαν ευρέως και αυτό προκάλεσε ορισμένες ανησυχίες ως προς την ασφάλεια».

Η πολωνική κυβερνητική πηγή εξήγησε ότι η Βαρσοβία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική έπειτα από αυτό που συνέβη στο αεροσκάφος της Ryanair από την Αθήνα προς το Βίλνιους, όταν πετούσε στον λευκορωσικό εναέριο χώρο και εξαναγκάσθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ ώστε να συλληφθεί ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς από το καθεστώς Λουκασένκο.

Η λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα θα φθάσει στην Βαρσοβία εντός της ημέρας, δήλωσε ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που ζει στην Πολωνία, αφού η αθλήτρια επιβιβάσθηκε σε πτήση Τόκιο-Βιέννη.

«Η Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα χρειάσθηκε να αλλάξει την πτήση της προς την Βαρσοβία. Θα φθάσει στην Βαρσοβία αργότερα εντός της ημέρας», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ