8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Στελέχη Twitter: «Πολύ νωρίς» για το εάν υπάρξει μαζική έξοδος των εργαζομένων

Στελέχη Twitter: «Πολύ νωρίς» για το εάν υπάρξει μαζική έξοδος των εργαζομένων

Υψηλόβαθμα στελέχη του Twitter είπαν σήμερα, σε μια συνεδρίαση με ευρεία συμμετοχή, ότι η εταιρεία θα παρακολουθεί τις αποχωρήσεις του προσωπικού, όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί πώς θα τις επηρεάσει η εξαγορά της πλατφόρμας από τον ΄Έλον Μασκ.

Στη συνεδρίαση αυτή μίλησαν διευθυντικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής Παράγκ Αγκραουάλ, και προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους που ζητούσαν απαντήσεις για το πώς οι διευθυντές σχεδιάζουν να χειριστούν μια «μαζική έξοδο» από την εταιρεία.

Η συνεδρίαση αυτή έγινε αφού ο Μασκ, ο οποίος συμφώνησε να αγοράσει την πλατφόρμα έναντι 44 δισ. δολαρίων, «συνέχισε τις απευθείας επιθέσεις στους εργαζόμενους στην εταιρεία», σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι ο Έλον Μασκ είπε στις τράπεζες που δέχθηκαν να τον βοηθήσουν να εξαγοράσει του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων ότι θα σχεδιάζει περικοπές στους μισθούς των στελεχών της εταιρίας σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη ενώ παράλληλα θα αναπτύξει νέους τρόπους εσόδων από τα tweets.

Ο Μάσκ, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, έκανε αυτές τις δηλώσεις στους δανειστές τους ενώ προσπαθούσε να εξασφαλίσει το ποσό για την εξαγορά αφού είχε καταθέσει τη σχετική πρόταση στο Twitter στις 14 Απριλίου.

Όπως διευκρινίζεται, αυτά που είπε ο Μασκ στους τραπεζίτες αποτελούν το όραμα του αντί για δεσμεύσεις, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, ενώ οι ακριβείς περικοπές κόστους που θα επιδιώξει τελικά δεν είναι ξεκάθαρες. Το σχέδιο που παρουσίασε στις τράπεζες δεν ήταν λεπτομερές, πρόσθεσαν οι πηγές που δεν κατονομάζονται.

Πάντως, ο Μάσκ είχε αναρτήσει στο Twitter την σκέψη του για περικοπή μισθών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Twitter που, όπως είχε πει, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή κόστους ύψους 3 εκατ. δολαρίων

Το Bloomberg News είχε αναφέρει νωρίτερα την Πέμπτη ότι ο Μασκ είχε αναφέρει συγκεκριμένα περικοπές θέσεων εργασίας στην παρουσίαση του στις τράπεζες. Ωστόσο, μια απο τις πηγές που επικαλείται το Reuters, τόνισε ότι ο Μασκ δεν θα πάρει αποφάσεις σχετικά με περικοπές θέσεων εργασίας μέχρι να έχει την πλήρη ιδιοκτησία της εταιρίας αργότερα μες στη χρονιά.

Τέλος, ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να είπε στις τράπεζες ότι στόχος του είναι η αύξηση των εσόδων, με τρόπους όπως την εξασφάλιση χρημάτων από tweets που περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες ή γίνονται viral. Μια από τις ιδέες που ανέφερε, συμπεριλάμβανε και την χρέωση σάιτ που θέλουν να αναφερθούν ή να παρουσιάσουν ένα tweet επιβεβαιωμένου λογαριασμού ατόμων ή οργανώσεων.

Πηγή: Reuters