Σουηδία: Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Σουηδία: Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη Σουηδία θα μπορούσε να κορυφωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της Υγείας, που τονίζουν ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από το πόσο πιστά θα τηρήσουν οι πολίτες τις συμβουλές περί κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συνολικά, 6.662 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19 στη Σουηδία, αριθμός πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Φινλανδία, οι οποίες επέλεξαν να εφαρμόσουν σκληρότερα περιοριστικά μέτρα την περασμένη άνοιξη. Τα θύματα είναι πάντως λιγότερα σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί, που ισχύουν από τα μέσα Οκτωβρίου, ενδέχεται να συνέβαλαν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου. Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας εκτιμά ότι ο αριθμός των μολύνσεων θα φτάσει στο αποκορύφωμά του τις επόμενες εβδομάδες. «Αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε την εξάπλωση της πανδημίας», είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Γιόχαν Κάρλσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Υπογράμμισε πάντως ότι η υπόθεση αυτή που κάνει η Υπηρεσία του δεν αποτελεί πρόβλεψη και βασίζεται στο αν θα τηρήσουν οι πολίτες τις συστάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, η κατάσταση θα επιδεινωθεί.